Placinta mere, desert

Lista articolelor despre placinta mere si desert pe AflaCum.ro

Articole despre placinta mere si desert

Citeste cele mai noi articole despre placinta mere si desert publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre placinta mere si desert, pe AflaCum.ro!

Placinta de mere este un desert clasic, insa v-ati gandit vreodata sa o preparati intr-o crusta de mar?

Iata cum puteti face acest lucru:

Ingrediente
• 4 mere de marime medie
• 4 linguri de zahar
• 2 linguri de faina
• 1 lingurita de scortisoara macinata
• Zeama de lamaie
• Aluat rece de placinta, intins la o grosime de aproximativ 0,3 cm.

Azi ti-am pregatit o reteta speciala din categoria deserturilor. Este vorba despre tortul Medovik cu crema fiarta de oua. Va iesi o minunatie in care vei recunoaste inclusiv gustul aparte de miere.

Tort Medovik. Ingrediente pentru aluat:

- 2 oua;

Branzoaicele sunt gustari minunate, pe care le poti servi in orice moment al zilei! Dimineata, cu o cana de lapte , la pranz sau seara, ca pe desert. Stii, insa, vreo reteta pentru acest preparat? Daca nu, iti propunem una simpla si cu rezultate garantate!

Branzoaice. Ingrediente aluat:

- un kilogram de faina;

Budinca de banane cu cacao este o gustare delicioasa, mai ales dupa-amiaza, cand pofta de dulce isi face simtita aparitia.  Acest desert minunat se poate consuma si in zilele de post.

Ingrediente:

- 2 banane;

Prajitura Ana este un desert aparte prin aspectul sau unic si prin gustul  minunat. Indiferent daca sarbatoresti ceva sau esti la o obisnuita masa de pranz, sa zicem, aceasta prajitura reprezinta un desert potrivit.

Ingrediente pentru blat:

- 2 cani de zahar;

Smochinele in cafea reprezinta un deliciu gastronomic. Se prepara relativ usor si se consuma, de obicei, dupa cina.

Ingrediente:

- 500 grame de smochine;
- 500 ml cafea neagra tare
- zahar, dupa gust;
- o lingurita de cuisoare;
- coaja de portocala rasa;
- rom (optional)

Mod de preparare:

1. Toarna cafeaua intr-un bol;
2. Adauga smochinele in cafea. Lasa-le peste noapte;
3. Transfera compozitia intr-o cratita si pune-o la foc pentru 10-15 minute;
4 Scoate smochinele pe o farfurie(platou) si lasa-le sa se scurga bine. Pastreaza cafeaua in cratita;
5. Pune cafeaua la foc pentru inca 10 minute.Adauga zaharul, cuisoarele si coaja de portocala rasa. Lasa-le sa se fiarba bine;
6. Strecoara lichidul pentru a indeparta resturile de cuisoare. Poti adauga, apoi, putin rom, daca doresti. Toarna lichidul peste smochine;
7. Desertul e gata!
Alternativa. Pune smochinele intr-un bol si putin lichid in altul si adauga inghetata sau frisca.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cozonacul traditional de casa este un dulce care nu poate sa lipseasca de pe masa de Paste...
Un desert rapid, ieftin si sanatos de toamna sunt gutuile coapte. Ingrediente: 6 gutui frumoase, 3...
Un desert pe care il poti prepara in orice sezon este inghetata de portocale cu crema de...
Un desert de vara racoritor este inghetata de lamaie. Afla cum o poti prepara chiar tu acasa. ...
O reteta ce poate fi servita ca desert este budinca de mere. Ingrediente: - 500 g mere,...
Iata o reteta de placinta cu mere ca la Mc Donald's care iti lasa gura apa. Aceasta...