Plante, flori

Lista articolelor despre plante si flori pe AflaCum.ro

Articole despre plante si flori

Citeste cele mai noi articole despre plante si flori publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre plante si flori, pe AflaCum.ro!

Fotosinteza reprezinta procesul fiziologic prin care plantele verzi sintetizeaza substantele organice din bioxid de carbon si apa cu ajutorul luminii solare absorbite de clorofila, eliberand oxigen. Altfel spus, continuitatea vietii pe Terra este posibila si datorita fotosintezei!

Cum functioneaza fotosinteza. Cand energia luminoasa este convertita in energie chimica, aceasta este stocata in molecule de carbohidrati(zaharurile), ce sunt sintetizati din dioxid de carbon si apa. Transformarea energiei luminoase in energie chimica se face diferit de la o specie la alta, chiar daca procesul incepe la fel.

Proteinele sunt tinute in interiorul cloroplastelor, iar bacteriile sunt incorporate in membrana plasmatica. O parte din energie este folosita pentru a indeparta electroni din substante, ca apa. Astfel se produce oxigen sub forma de gaz. Hidrogenul  ce este eliberat odata cu ruperea apei este folosit pentru crearea a alti doi compusi care servesc la stocarea de scurta durata a energiei. Transferul sau poate realiza ulterior alte reactii.

Semintele de flori si de alte plante se gasesc, de obicei, in pepiniere si in magazinele de specialitate, ambalate in hartie(carton). Desi pare usor sa cumperi seminte pentru gradina ta, exista anumite lucruri de care trebuie sa tii cont pentru a te asigura ca vei produce plante sanatoase.

1. Verifica perioada de valabilitate a semintelor. Nu cumpara seminte expirate, deoarece acestea ar putea fi deteriorate. In aceasta situatie, productia va fi afectata in procent covarsitor.

2. Cumpara cat ai nevoie. Fa un plan pentru gradina ta! Nu cumpara seminte decat daca stii ca ai unde sa le sadesti. Un surplus inseamna bani pierduti, deoarece semintele ramase nu mai sunt bune si anul urmator(in cele mai multe cazuri).

Iubesti florile? iti place sa ai gradina plina de culoare si miresme pe tot parcursului anului? Atunci ai nevoie de aceste plante! Iti prezentam o lista de 7 plante care te vor bucura cu florile lor indiferent de luna in care te regasesti.

Petunia infloreste tot anul . E indragostita de soare si poti decora cu ea suprafete mari de gradina, separate in diferite straturi.

Sedum isi arata florile exact cand gradina ta e mai lipsita de culoare, la inceputul toamnei. Florile acestei superbe plante capata o cromatica tot mai vie pe masura ce temperaturile incep sa scada.

Florile tale sunt frumoase, dar firave, in general. Asa ca trebuie sa le oferi atentie tot timpul, mai ales daca le tii in atmosfera artificiala din apartament. Se pot ofili destul de repede, daca nu au conditii prielnice.

Poate ai uitat sa uzi floarea preferata o buna perioada sau poate nu a avut necesarul de lumina, in locul unde ai asezat-o. Nu te invinovati prea tare, ci incearca sa o salvezi, chiar daca o vezi palida! Are o sansa mare sa-si revina, daca aplici metoda de mai jos.

AI NEVOIE DE:

Plantele de apartament sunt frumoase si usor de intretinut, insa pot fi foarte sensibile. Iata 9 probleme ale acestora si remedierea lor:

1. Tulpinile rupte, din greseala, se pot regenera daca zona afectata este tratata cu praf de scortisoara, care vindeca tulpina si tine la distanta infectiile si daca tulpina este legata. O alta alternativa este aceea de prindere a tulpinilor rupte, cu ajutorul unei benzi, de un pai, un creion sau un bat, pentru suport.

2. Daunatorii pot fi tinuti la distanta cu ajutorul pudrei de scortisoara, aplicata pe pamantul din ghiveci sau pulverizata direct pe plantele de apartament, in amestect cu detergent de vase si apa. Puteti folosi, de asemenea,  ulei de arbore de neem, ce actioneaza ca un insecticid natural sau puteti aplica alcool pe insectele mari, pentru a scapa de ele.

Nimeni nu isi propune sa omoare o planta de apartament. Totusi, cele mai multe plante de acest gen mor din cauza ingrijirii exagerate. Gradinaritul de interior presupune un climat artificial in care toate plantele au nevoie de o perioada de acomodare. Asadar, nu te impacienta, daca vezi cateva frunze picate la inceput! Mai bine concentreaza-te pe aflarea conditiilor de crestere in functie de tipul plantei! Abia apoi, poti rezolva o problema!

Iata cateva greseli comune de ingrijire a plantelor de interior:

1. Udarea excesiva. Ucigasul numarul unu al plantelor de apartament este apa in exces. Udarile necontrolate provoaca putrezirea radacinilor. Nu lasa, asadar, plantele din interior sa balteasca si, mai ales, nu le uda pe toate dupa acelasi program. Unele au nevoie de apa mai multa, altele de umiditate scazuta!

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Plantele de interior sau de apartament, asa cum le mai cunoastem, au nevoie de ingrijire, chiar daca...
Plantele au nevoie de ingrijire speciala, in functie de specie, de anotimp si de conditii. Exista, insa,...
Ideea cresterii unei mici gradini la fereastra bucatariei devine din ce in ce mai populara. Ar fi...
Nu toate florile ar trebui admirate pe timp de zi. Unele dintre ele pot adauga o nota...
Plantele ofilite pot fi salvate. Exista o singura conditie: radacinile sa fie in stare buna! Asadar, mai...
Florile pot schimba radical in bine aspectul oricarei locuinte, indiferent de marimea si de complexitatea acesteia din...