Prune

Lista articolelor despre prune pe AflaCum.ro

Articole despre prune

Citeste cele mai noi articole despre prune publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre prune, pe AflaCum.ro!

Legumele si fructele sunt un izvor de sanatate, indiferent in ce sezon le consumi. Vara, majoritatea acestor alimente pline de vitamine sunt la indemana oricui. In sezonul rece, se gasesc mai rar si sunt mai scumpe. Exista, insa, o metoda, prin care poti avea fructe si legume pe timp de iarna, fara sa cheltuiesti sume mari. Vorbim despre congelare.

Mai jos iti prezentam o lista cu legumele si fructele care rezista cel mai bine procesului de congelare:

1. Morcov. Da morcovii pe razatoarea mare, pune-i intr-o punga ermetica si introdu-i in congelator. In cazul in care vrei sa faci un amestec de legume, toaca morcovii cubulete, opareste-i si dupa ce se racesc baga amestecul la congelator.

Oamenii de stiinta din Berlin au descoperit ca oamenii care consuma zilnic cel putin sase prune proaspete sau uscate, timp de trei saptamani diminueaza riscul de a se imbolnavi de cancer de colon.

Conform unui studiu intreprins la Universitatea din Berlin, persoanele consumatoare de prune au mai putine probleme cu oasele, dar si cu cresterea colesterolului rau.

Beneficii prune:

Orezul cu prune uscate este un preparat dulce care se poate servi ca desert la masa de pranz sau la cina.

Ingrediente:

- 250 g prune uscate,
- 3 linguri zahar,
- 1/2 ceasca orez,
- o lingura unt.

O reteta foarte apreciata in sezonul rece este dulceata de prune brumarii.

Ingrediente:

-1 kg prune, fara samburi
-1 kg zahar
-zeama de la 1/2 lamaie

Prunele verzi sunt uneori folosite la acrirea ciorbelor, dar pot constitui ingredientul principal si in cazul dulcetii.

Ingrediente dulceata prune verzi:

- o farfurie adinca plina cu varf de prune verzi,
- un kg zahar,
- 3 pahare apa,
- zeama de la o lamaie.

Vinul fiert se consuma in sezonul rece in combinatie cu fructe de toamna (mere, gutui), dar si cu prune uscate.

La aceste ingrediente se pot adauga cuisoare, scortisoara si coaja de portocale sau lamaie.

In combinatie cu prune uscate, la vinul fiert se mai adauga urmatoarele ingrediente:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Compotul de prune se realizeaza din aceleasi ingrediente ca si celelalte compoturi de fructe, cu apa si...
Magiunul, numit in popor si povidla se obtine de obicei din prune.Iata cum poti prepara magiun de...
Marmelada din prune se realizeaza din fructe si zahar care gelifica. Aceasta se mananca la micul dejun...
Dieta cu prune garanteaza 2 kilograme in minus dupa 14 zile de program alimentar, dar este riscanta...