Rasol, peste

Lista articolelor despre rasol si peste pe AflaCum.ro

Articole despre rasol si peste

Citeste cele mai noi articole despre rasol si peste publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre rasol si peste, pe AflaCum.ro!

Scrumbia este un peste pelagic care traieste in bancuri in mare, in apropiere de tarmuri. Fiind pesti grasi de talie mica, ei se pot folosi conservati in ulei sau se pot afuma.

Apreciate pentru gustul lor deosebit, scrumbiile  se fierb cu legume, exact in acelasi mod ca si pastravii rasol.

Ingrediente pentru scrumbiile rasol:

Salaul este un peste apreciat pentru carnea sa alba, frageda, gustoasa si fara prea multe oase.

Acest peste de apa dulce si usor salmastra se caracterizeaza prin corpul alungit, spatele de culoarea cenunusiu-verzuie si abdomenul argintiu, capul lung si ochii mari si gura cu o multime de dinti mici.

Carnea sa cu gust delicios se poate prepara in multe variante.

Iata cum l-au gatit cunoscatorii: salau la cuptor, salau in crusta de bere, file de salau pane, salau cu smantana, salau cu ciuperci, plachie de salau, salau in folie, rasol de salau cu mujdei de usturoi.

Ingrediente:

- 1 salau cam de 1,5 kg,

- ceapa,

- zarzavat de supa,

- 1 paharel de otet,

- 2 l apa,

- 1 frunza de dafin,

Piftia sau racitura de crap face parte din categoria antreurilor reci care se prepara in special iarna. Preparat traditional in Polonia, aspicul de peste este pregatit cu ocazia meselor festive (de Craciun si de Paste).

Iata cum se prepara la noi piftia de crap.

Ingrediente:

Crapul este unul dintre cei mai apreciati pesti de apa dulce.

Faptul ca nu are oase, iar carnea lui gustoasa este plina de substante nutritive (vitamina B12, seleniu, proteine si fosfor) ii determina pe amatorii de peste sa prepare crapul in cele mai felurite moduri.

De la ciorba de crap, pana la plachie si rasol, crapul este gatit de majoritatea gospodinelor.

Cum recunosti pestele proaspat?

Esti pasionat de pescuit, dar esti novice in domeniu? Ai vrea sa prinzi si peste mai mare cu undita, nu doar fate? In acest caz, azi iti impartasim cateva sfaturi despre pescuitul la somn. Nu e usor nici pentru profesionisti, asa ca tine cont de aspectele pe care le vei citi in acest articol.

Cum sa pescuiesti som. Sfaturi importante:

Alege locul potrivit. Ce inseamna asta? Pai este vorba despre un set de factori:

Astazi, iti prezentam o retete speciala de peste. Este vorba despre cod cu cartofi, fenicul si rosii la cuptor. Minunatia culinara se prepara in cateva minute si este potrivita pentru o cina sanatoasa si satioasa.

Cod la cuptor. Ingrediente:

- 800 g de file de cod, taiat in patru bucati egale;

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Peste la tigaie de zici ca-i facut ca la cuptor? Da. Se poate. Daca pui in practica...
Pestele congelat in mod corect isi va pastra aroma si textura de inalta calitate, fiind considerat de...
Esti pasionat de pescuit, dar nu stii foarte multe despre acest hobby? Ai auzit despre pescuitul la...
Scrumbia este un peste de sezon, care traieste in Marea Neagra. Incepand cu luna martie, timp de...
Iti place pestele, dar te-ai saturat sa il mananci prajit, la gratar sau la cuptor? Daca da,...
Pestele reprezinta o hrana delicioasa si sanatoasa. Asta daca provine dintr-un mediu sanatos! Din pacate, pe piata...