Risc diabet, imunitate

Lista articolelor despre risc diabet si imunitate pe AflaCum.ro

Articole despre risc diabet si imunitate

Citeste cele mai noi articole despre risc diabet si imunitate publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre risc diabet si imunitate, pe AflaCum.ro!

Orezul alb este mancarea de baza in multe tari, insa nu este la fel de sanatos ca si orezul brun, care are o valoare nutritiva superioara, deoarece este nerafinat si nedecorticat, fiind o sursa importanta de proteine, fibre, magneziu, fosfor, calciu, seleniu, potasiu si vitamine.

Iata 10 beneficii ale orezului brun:

1. Imbunatateste sanatatea sistemului cardiovascular, datorita continutului ridicat de fibre, ce impiedica blocarea arterelor.

Vrei sa cresti imunitatea pe cale naturala sau, pur si simplu, cauti o explozie de energie atunci cand esti racit/a? In aceste situatii, iti recomandam consumul de ghimbir. Mai exact de bauturi pe baza de radacina de ghimbir. Iata 3 retete pe care nu trebuie sa le ratezi!

Bautura cu ghimbir si turmeric. Ingrediente:

- 4 cesti (200 g) de radacina de curcuma(turmeric), tocata in mare;

Imunitatea reprezinta rezistenta organismului fata de actiunea agentilor patogeni sau a produsilor toxici ai acestora. Sistemul imunitar este influentat, asadar, de factorii externi, de obiceiurile unei persoane, dar si de...grupa sanguina a acesteia!

Studiu. Cativa cercetarori americani au descoperit ca grupa sanguina influenteaza modul in care organismul este capabil sa produca interferon in timpul unei infectii virale, ce este direct legata de problemele sistemului imunitar. Interferonii sunt proteine secretate de celulele corpului ca raspuns la invazia virusului, la substante bacteriene si compusi chimici cu greutate moleculara mica.

Ce fel de imunitate ai in functie de grupa sanguina:

Evolutia sociala ar trebui sa aduca si evolutie fizica. Se intampla, insa, acest fenomen? Si da. Si nu. Exista schimbari pozitive, dar si unele nedorite. Despre acestea, in articolul de mai jos.

Schimbari dorite si nedorite ale organismului:

Pistrui in locul protectiei solara. Pistruii apar atunci cand o persoana petrece mult timp la soare, dar dispar atunci cand nu exista expunere masiva la ultraviolete, iar pielea poate sintetiza vitamina D. In prezent, pistruii sunt vazuti la mai multe persoane, indiferent de culoarea pielii si a parului lor. Vorbim mutatia geneteica ce i-a ajutat pe stramosii nostri sa traiasca in teritorii unde soarele aparea putin in timpul iernii si din belsug pe timp de vara. In zilele noastre, pistruii continua sa fie un scut impotriva razelor solare.

Sistemul imunitar este greu incercat in fiecare zi. Stresul, oboseala, starile de anxietate, alimentatia nesanatoasa sunt printre principalii vinovatii pentru scaderea imunitatii. In aceste conditii, in primul rand, trebuie sa incercam sa ne echilibram viata. In al doilea rand, exista metode de stimulare a imunitatii. Astazi, ti-o prezentam pe cea mai simpla: lovirea usoara a apei reci cu talpile.

Apa rece poate parea un dusman pentru persoanele cu imunitate scazuta, deoarece se poate crede ca acestea vor raci rapid. Nu e deloc asa! Sunt studii ce releva faptul ca persoanele care fac dusuri reci timp de cel putin doua minute pe zi sunt mai putin predispuse la raceli. Apa rece revigoreaza si stimuleaza pulsul cardiac. De aici, o mai buna circulatie a sangelui!

Sa revenim, asadar, la metoda noastra! De fapt, este medota doctorului Sergey Bubnovsky, specialist in terapie chineza la Universitatea din Moscova:

Ayurveda este cel mai vechi sistem de medicina din lume. Provine din textele sacre ale Vedelor (c. 3900 i.Hr.- c. 1500 i.Hr.). Principiile sale sunt valorificate in ceea ce, in zilele noastre, numim terapii alternative. Unul dintre leacurile medicinei ayuverdice este apa fiarta si racita.

Apa fiarta si racita intareste sistemul imunitar.

Ce se intampla daca fierbi si racesti apa. Prin fierbere, sunt distruse microorganismele periculoase si sunt eliminate, in mare masura, impuritatile din apa.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Morcovul si ghimbirul sunt pline de nutrienti, vitamine, minerale si antioxidanti. Iata cum puteti obtine un suc...
Calatoriile in strainatate sunt foarte distractive, insa implica si anumite riscuri, legate de sanatate, mai ales daca...
Usturoiul este un ingredient extrem de indragit, care ofera savoare preparatelor culinare si care detine proprietati benefice...
Ceaiul de echinaceea sustine sistemul imunitar si este un suport pentru apararea organismului. Ingrediente: echinacea (Echinacea herba). ...
Ceaiul de echinaceea sustine sistemul imunitar si este suport pentru apararea organismului. Ingrediente: partea aeriana a plantei...
Activit Imuno este un supliment alimentar care stimuleaza imunitatea si creste rezistenta organismului. Indicatii: Stimuleaza in mod...