Riscuri, carne pui

Lista articolelor despre riscuri si carne pui pe AflaCum.ro

Articole despre riscuri si carne pui

Citeste cele mai noi articole despre riscuri si carne pui publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre riscuri si carne pui, pe AflaCum.ro!

Carnea de pui este printre cele mai simple de gatit si printre cele mai sanatoase surse de proteine, Dar, pentru ca rezultatul sa fie unul de exceptie, trebuie sa avem foarte mare grija cu prelucrarea ei. In caz contrar, exista riscul intoxicarii, a infestarii cu salmonella sau alte bacterii.

Astfel ca decongelarea puiului este foarte importanta pentru siguranta alimentatiei noastre.

Iata cum se poate decongela cat mai sigur un pui:

In prealabil, carnea de pui trebuie impachetata bine si pusa in congelator in ziua in care a fost cumparata (in niciun caz carnea proaspata de pui nu trebuie sa fie pastrata in stare cruda mai mult de o zi).

Tocanita marocana cu pui este speciala, datorita aromelor puternice pe care le reuneste. Se prepara relativ repede si este ideala in sezonul de primavara.

Ingrediente:

- 2, 3 kilograme piept de pui fara oase si piele(taiat cubulete);

Carnea de pui fiarta impreuna cu zarzavat de supa si asezonata cu sos alb constituie o mancare gustoasa care poate fi servita fierbinte cu mamaliga.

Important este ca faina sa nu faca cocoloase, iar daca sosul alb are consistenta de smantana mai groasa, reusita acestui preparat este garantata.

Ingrediente:

- 2 pui mijlocii,
- un litru apa,
- un morcov,
- o ceapa,
- un patrunjel,
- o lingura de unt,
- o lingura de faina,
- sare.

Mod de preparare:

Pentru a fi mai gustos, inainte de fierbere, puiul se inabusa in ulei, la fel ca si ceapa.

Ingrediente:

- un pui mare,

- un kg rosii,

Mancarurile  asiatice au inceput sa fie din ce in ce mai cautate datorita aromelor si gustului lor exotic, indraznet dar si pentru ca reprezinta un reper pentru sanatate si suplete.

Iata o reteta speciala de pui cu  portocala care te va convinge ca merita sa gatesti acasa.

Ingredientele necesare

Pentru pui:
-    1 kg de carne de pui (dezosata si fara piele) taiat cuburi de cca 2-3 cm
-    1 ou
-    1 ½ lingurita de sare
-    1 ½ lingurita de piper
-    1 lingurita de ulei
-    60 g de amidon de porumb
-    35 g faina

Pentru sosul de portocala:
-    2 ½ linguri de sos de soia
-    1 ½ ceasca de apa
-    3 linguri de zahar
-    Zeama de la o portocala
-    1 ½ lingura de amidon de porumb

Pentru prajire:
-    1 lingura de ghimbir maruntit
-    1 lingurita de usturoi maruntit
-    ¼ lingurita de chili (boia de ardei iute)
-    25 g de ceapa verde tocata bine
-    60 ml suc de portocala

Sportul este sanatos si distractiv in masura in care iti place ceea ce faci. Daca nu te mai pasioneaza ca la inceput sportul practicat, este timpul sa nu iti mai irosesti vremea cu el. Inseamna ca a venit momentul sa te ocupi de altceva care iti place mai mult si iti aduce imai multe satisfactii.

Daca stai in dubiu si iti este greu sa renunti  la sport, iata cateva indicii clare ca ceea ce faci nu ti se potriveste.

Recunoaste semnele. Astepti cu nerabdare sa mergi la antrenament sau nu ai nici o tragere de inima sa te antrenezi? Daca ai ajuns sa cauti scuze ca sa eviti antrenamentele, inseamna ca sportul nu este pentru tine. Cantareste bine beneficiile sportului practicat si pune-le in balanta cu dezavantajele lui.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.