Sampon, infectii

Lista articolelor despre sampon si infectii pe AflaCum.ro

Articole despre sampon si infectii

Citeste cele mai noi articole despre sampon si infectii publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre sampon si infectii, pe AflaCum.ro!

Citeste prospectul produsului Nizoral, 2% sampon si afla pentru ce este indicat si cum se foloseste.

Indicatii: Tratamentul si profilaxia infectiilor cu Pityrosporum, precum pityriazis versicolor (localizat), dermatita seboreica si pityriazis capitis (matreata).

Descriere

Samponul a devenit un standard de igiena prin secolul al XX-lea. Pana atunci, oamenii foloseau sapun vechi , facut din diferite produse de curatare naturale. Din pacate, sapunul nu functioneaza bine in combinatie cu apa dura e care o folosim pentru spalarea scalpului. Cu toate acestea, samponul prezinta o multime de dezavantaje, care te-ar putea indruma catre optiuni mai sanatoase.

Cu ce poti inlocui samponul? Variante sanatoase:

Bicarbonatul de sodiu este un exfoliant natural , ceea ce inseamna ca poate indeparta celulele moarte ale pielii si murdaria, poate reduce excesul de ulei, eliminand descuamarea si senzatia de mancarime. Ce trebuie sa faci:

Tot mai multi oameni din intreaga lume renunta la folosirea samponului, alegand, in schimb, modalitati mai naturale de a-si curata parul. Aceasta abordare de beauty se numeste no-poo( prescurtare de la no-shampoo – nu samponului/fara sampon). Cei care folosesc aceasta metoda se lauda cu par mai sanatos si mai stralucitor.

In mod surprinzator pentru unii, spalarea parului fara sampon are cateva beneficii impresionante pentru sanatate si frumusete. Iata ce se intampla atunci cand alegi sa speli podoaba capilara fara sampon:

Scalpul tau va fi mai sanatos. Rolul samponului este sa curete. S-ar putea sa o faca, insa, prea bine. Atlfe spus, s-ar putea sa curete sebumul prea mult, iar asta nu e de bine! Scalpul produce o cantitate echilibrata de ulei care mentine parul sanatos si hidratat in mod natural. Asadar, samponul poate deteriora firele de par, lasand scalpul excesiv de uscat.

Febra organismului uman nu e o placere pentru nimeni, dar este absolut necesara. Cand febra se instaleaza, inseamna ca in organism exista o infectie sau, mult mai rar, alte probleme mai grave precum cancerul! Iata alte lucruri importante pe care trebuie sa le stii despre febra:

- cand faci febra, organismul lupta impotriva unei infectii. Hipotalamusul este o portiune veche a creierului care controleaza temperatura. Uneori, el o fixeaza la o valoare mai inalta, spre exemplu pentru a lupta mai bine impotriva unei infectii. Febra este, asadar, un mecanism de aparare.

- frisoanele se instaleaza cand corpul trebuie sa produca acea diferenta in plus pana la valoarea fixata de catre hipotalamus. In contractiile musculare rezulta caldura.

Nu exista om caruia sa nu-i fi amortit, macar o data in viata, degetele de la maini si de la picioare. Daca se intampla rar, nu e nicio problema. Cand frecventa amortelilor creste, insa, e cazul sa iti pui semne de intrebare si sa mergi la medic.

Cand apare parestezia(amortirea mainilor):

- cand dormi pe mani, desenezi, folosesti intensiv mana, fie ca scrii pe hartie sau la calculator. In mod normal, amorteala dispare dupa cateva minute sau chiar mai repede daca faci un mic masaj si intinzi mainile.

Sinuzita este o infectie a membranei mucoase, care captuseste interiorul foselor nazale si sinusurile - spatii goale sau cavitati localizate in jurul ochilor, obrajilor si a nasului.

Cand membrana mucoasa se inflameaza, se tumefiaza, blocheaza drenajul fluidului din sinus spre nas si gat, determinand durere si presiune in sinusuri.

Principalele simptome ale sinuzitei sunt:
o Dureri de cap;
o Tensiune sau sensibilitate in jurul ochilor;
o Congestie nazala;
o Mucus lichid;
o Dureri in gat si alunecarea mucusului in trahee;
o Oboseala;
o Tuse;
o Respiratie urat mirositoare;
o Febra.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Spalatul parului in mod corect nu este atata de simplu pe cat pare, deoarece aplicarea incorecta a...
Cancerul la plamani este al doilea cel mai frecvent tip de cancer si este cauzat de cresterea...
Puteti conferi volum parului fara a apela la serviciile costisitoare ale unui hairstylist si fara a tine...
Problema fertilitatii afecteaza peste 30% dintre femeile din Romania care au depasit 35 de ani. Din pacate,...
Pentru a a vea un par curat, sanatos si plin de volum este necesar sa va curatati,...
Citeste prospectul medicamentului Tenutan, capsule 100 mg si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...