Saramura

Lista articolelor despre saramura pe AflaCum.ro

Articole despre saramura

Citeste cele mai noi articole despre saramura publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre saramura, pe AflaCum.ro!

Preparatele din porc se afla printre preferatele romanilor, mai ales in sezonul rece. Fie ca servesti o friptura proaspata la gratar, un muschi afumat sau o ciorba de picioruse nu vei fi dezamagit niciodata. Gustul inconfundabil al carnii de porc te va cuceri iremediabil.

Astazi, iti prezentam o reteta pe care gospodinele cu experienta, cu siguranta, au incercat-o: slanina la saramura.

Ingrediente:

Platica este un peste de apa dulce care seamana foarte mult cu crapul.

Scos din meniu de majoritatea restaurantelor, platica este cel mai frumos peste de apa dulce in opinia pescarilor. La noi in tara platica traieste in Dunare si in lacurile de campie si ses.

Acest peste se prepara la fel ca si crapul, adica sub forma de plachie, saramura sau la cuptor cu legume. Noi va propunem o reteta de platica la cuptor usor de obtinut si foarte sanatoasa.

Alaturi de saramura de crap si saramura de biban, un alt peste de apa dulce, numai bun de cosumat sub forma de saramura sau fript in tigaie este carasul.

Desi are foarte multe oase si trebuie mancat cu atentie, carasul are carnea dulce si gustoasa, motiv pentru care este foarte apreciat in arta culinara.

Iata cum se prepara saramura de caras.

Ingrediente:

Folosite adeseori la rularea sarmalelor, frunzele de vita de vie pot fi conservate si intrebuintate iarna sau in alt anotimp in loc de varza.

Ingrediente:

- frunze de viata de vie

Bibanul este un peste rapitor de apa dulce, care poate fi pescuit tot timpul anului.

Din acest motiv, saramura de biban se prepara chiar si iarna cand acest peste este pescuit la copca. De pe urma bibanului putem folosi atat carnea lui alba, dulce si gustoasa, cat si icrele sale, considerare o delicatesa.

Pentru saramura de biban, pestele se frige pe gratar, la grill sau pe plita, dupa preferinte.

Ingrediente

Conopida cu morcovi in saramura se pune la borcan sau in butoi incepand cu luna octombrie, cand se conserva majoritatea muraturilor pentru iarna.

Preferata de unii in otet, conopida in saramura are avantajul ca este mai sanatoasa si se prepara foarte usor.

Ingrediente:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Una dintre cele mai savuroase si sanatoase retete romanesti este saramura de crap. Pentru ca aceasta reteta...