Sarmale, varza acra

Lista articolelor despre sarmale si varza acra pe AflaCum.ro

Articole despre sarmale si varza acra

Citeste cele mai noi articole despre sarmale si varza acra publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre sarmale si varza acra, pe AflaCum.ro!

Varza acra este un aliment recomandat pentru sanatate si apreciat de romani mai ales in timpul Craciunului.

Folosita la sarmale, varza calita sau consumata ca atare alaturi de alte muraturi, varza acra contine bacterii bune, de aceea acest aliment este considerat un probiotic natural.

Acidul lactic furnizat de bacteriile din varza murata prezinte o multime de beneficii pentru sanatate, ele ajutand organismul sa absoarba mai usor substantele nutritive.

Daca nu sunteti mari consumatori de varza acra sau nu detineti suficient loc pentru depozitarea muraturilor in propria locuinta, o solutie practica este varza acra asezata in borcan.

In timp ce foile de varza acra pot fi folosite la prepararea sarmalelor, varza taiata fideluta poate fi folosita la prepararea unei salate de muraturi pe timpul iernii.

Ingrediente:

Sarmale lenese! Cu siguranta orice roman a auzit de aceasta reteta minunata. Azi ne vom concentra, insa, pe sarmalele lenese un pic diferite fata de cele clasice. Nu am facut decat sa schimbam anumite ingrediente, astfel incat sa obtinem o reteta mai de toamna. De exemplu, am inlocuit morcovul cu dovleacul.

Sarmale lenese de toamna. Ingrediente pentru bulgur:

- un pahar de bulgur;

De Craciun masa festiva este umpluta cu o multime de preparate apetisante, incat este greu sa le refuzi.

Si totusi, ca sa nu suferi de indigestie dupa o masa copioasa, sunt cateva combinatii alimentare de care trebuie sa te feresti. Mananca cu prudenta din toate preparatele, fara sa abuzezi de tocaturi, carne grasa si alte bombe hipercalorica, periculoase pentru silueta si devastatoare pentru sanatate.

Stii care sunt combinatiile alimentare interzise de sarbatori? Ei bine, iata cateva ingrediente care nu trebuie amestecate la masa de Craciun, mai ales daca suferi cu stomacul, ai probleme cu fierea sau cu ficatul.

Desi legumele isi schimba proprietatile gustative prin acrire sau murare, varza, gogonelele, castravetii murati si pepenele sunt o bomba de sanatate pentru ca detoxifica organismul, il apara de boli si il face mai rezistent impotriva virusilor.

In acest sens, s-a constatat ca femeile din Polonia care consuma aproximativ 30 kilograme de varza acra pe an au cu 50% mai putin boli de natura hormonala cum este cancerul la san.

Totodata s-a constatat ca gogonelele murate ataca virusii heptici, castravetii acrii combat diabetul si regleaza nivelul colesterolului, iar conopida murata stopeaza procesul de imbatranire.

Impreuna, legumele murate contin proprietati terapeutice extraordinare.

Pentru aceasta reteta se aleg ciuperci, hribi sau manatarci.

Sarmalele cu orez se pot face din varza acra sau din varza dulce.

Ingrediente:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca sarmalele cu carne sunt pe masa traditionala a oricarui roman de Craciun, sarmalele cu orez sunt...
Iarna, cand se pune varza la murat, gospodinele obisnuiesc sa prepare mai des varza acra calita. Iata...
Crupele de porumb nu sunt altceva decat porumb macinat, insa mult mai mare decat malaiul obisnuit. Ingrediente...
O reteta ce poate fi preparata primavara in preajma Pastelui sunt sarmalele de miel cu frunze de...
Aceasta reteta se poate prepara toamna cand apare varza dulce, dar inainte de a o pune la...
La fel de buna ca rata pe varza este si carnea de fazan pregatita cu varza acra. ...