Schi, articulatii

Lista articolelor despre schi si articulatii pe AflaCum.ro

Articole despre schi si articulatii

Citeste cele mai noi articole despre schi si articulatii publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre schi si articulatii, pe AflaCum.ro!

Iarna si-a intrat complet in drepturi! La munte, stratul de zapada e deja consistent, motiv pentru care impatimitii sporturilor de iarna au luat cu asalt partiile. Ca de obicei, schiul, snowboard-ul, patinajul si datul cu sania sunt la mare cautare. Din pacate, foarte putini romani constientizeaza riscurile la care se expun si impactul pe care aceste sporturi le pot avea asupra articulatiilor.

Astazi, iti prezentam cateva metode de protectie a articulatiilor. Vei evita, tinand cont de aceste sfaturi, durerile musculare, entorsele si chiar accidentele.

1. Incalzeste-ti muschii. Inainte de a incepe activitatea pe partie e bine sa faci cateva exercitii pentru incalzirea articulatiilor si pentru amplificarea mobilitatii. De asemenea, un dus cald inainte, iti va incalzi articulatiile, iar circulatia sangelui la nivelul muschilor va fi una optima.

Alegerea marimii potrivite de schiuri este esentiala pentru siguranta personala, mai ales daca sunteti incepatori.

Iata cateva sfaturi in acest sens:

Comparati schiurile cu inaltimea voastra, asezandu-le pe verticala langa voi. Este indicat ca acestea sa va ajunga undeva intre barbie si ceafa.  

Artrita este o boala ce cauzeaza dureri si imobilitate la nivelul articulatiilor. Artrita reumatoida afecteaza articulatiile, fiind o boala autoimuna, care face ca sistemul imunitar sa atace articulatiile, cauzand erodarea acestora si a oaselor.

Aceasta boala cauzeaza dureri cronice si poate duce la pierderea functiilor si la dizabilitate. Artrita reumatoida se manifesta in doua faze. In prima faza tesuturile articulatiilor sunt distruse de catre boala, iar in faza cronica articulatiile sunt atat de afectate, incat pot ingreuna sau chiar impiedica desfasurarea activitatilor de zi cu zi ale persoanelor in cauza.

Daca artrita reumatoida este diagnosticata devreme, tratamentul aplicat ajuta la reducerea inflamatiilor si durerilor la nivelul articulatiilor, acestea recapantandu-si mobilitatea si scapand de riscul deformarii.

Citeste prospectul medicamentului Lipoartrin forte si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Este destinat mentinerii si refacerii integritatii structurale si functionale a articulatiilor. Protejaza cartilajul articular de o afectare prematura. Stopeaza degenerescenta articulara si intervine in procesul de refacere a cartilajului. Mareste rezistenta cartilajului la compresiune contracarand solicitarile mecanice din timpul efortului. Adjuvant in terapia inflamatiilor si a durerilor articulare. Reda mobilitatea articulatiilor.

Compozitie si Mod de Prezentare

„Fantanile de copaci” sunt niste goluri, formate in jurul bazei unui copac, ce este acoperit de multa zapada.

Atunci cand crengile joase indeparteaza zapada de langa copac, nepermitandu-i asezarea compacta, pe langa trunchi, in jurul copacului se formeaza un gol de aer, acoperit cu un strat subtire de zapada, ce poate ceda sub greutatea unui schior, cazatura putand fi fatala.

Iata cum puteti evita „fantanile de copaci” si ce puteti face daca ati cazut intr-una:

Fie ca practicati un sport de iarna de placere, fie ca schiatul este mai mult decat un hobby, iata de ce trebuie sa tineti cont atunci cand va echipati de schi si mergeti pe partie:

Perfectionati-va, treptat, miscarile de baza, cum ar fi virajele, opririle si sariturile. Nu va veti imbunatati niciodata tehnica de schi, daca nu le puteti face pe acestea. De exemplu, daca aveti tendinta de a face viraje largi si lungi, straduiti-va sa le faceti mai scurte si mai repede, putand, astfel, sa schiati in zone mai inguste.

Mentineti-va intr-o forma fizica buna. Pentru a fi buni schiori trebuie sa aveti muschii picioarelor, ai abdomenului si ai pieptului, bine dezvoltati. Puteti face exercitii fizice, care nu implica neaparat ridicarea de greutati sau alergarea pe distante mari. Astfel puteti face genoflexiuni sau sa va ghemuiti langa un perete, sprijinindu-va corpul pe acesta, ca si cum ati sta pe un scaun invizibil. In numai cateva saptamani, musculatura picioarelor va fi bine lucrata. Pentru a va antrena muschii abdominali si pectorali este indicat sa faceti abdomene si flotari.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa