Sciatica, exercitii fizice

Lista articolelor despre sciatica si exercitii fizice pe AflaCum.ro

Articole despre sciatica si exercitii fizice

Citeste cele mai noi articole despre sciatica si exercitii fizice publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre sciatica si exercitii fizice, pe AflaCum.ro!

Sciatica este termenul medical care caracterizeaza durerea care radiaza de-a lungul nervului sciatic, de la nivelul spatelui pana spre picior.

Nervul sciatic este principalul nerv al membrului inferior. El controleaza articulatia soldului, a genunchiului si a gleznei, precum si numerosi muschi (in special muschii posteriori ai coapsei si totalitatea muschilor gambei si ai piciorului) si cea mai mare parte a pielii coapsei, gambei si piciorului. Cand nervul sciatic este iritat, datorita comprimarii, rasucirii sau a unei traume fizice, poate provoca durere la nivelul partii inferioare a spatelui si pana la genunchi.

Iata cateva exercitii fizice benefice pentru sciatica, ce reduc durerile cauzate de aceasta:

Durerea provocata de nervul sciatic poarta denumirea de sciatica. Multe persoane se lovesc de aceasta problema. In mod ciudat, mai predispuse sa sufere de o astfel de afectiune sunt persoanele care merg mult pe jos. Din fericire, sciatica poate fi vindecata fara interventii chirurgicale in mai mult de 75% din cazuri. Una dintre modalitatile eficiente de a realiza acest lucru este prin intermediul unor exercitii destul de simple.

Exista mai multe tehnici pentru ameliorarea sciaticii. Pentru o eficienta sporita, le-am impartit in 3 miniseturi:

Setul 1. Im cadrul acestui set, exista doua exercitii care se fac din pozitia culcat. Foloseste o patura pe podea si inchide toate ferestrele si usile, astfel incat sa nu existe curenti de aer, in timp ce faci exercitiile.

Daca intentionezi sa slabesti, probabil primul gand care iti vine in minte este sa te apuci de alergat. Nu e rau deloc! Totusi, s-ar putea sa ai timp limitat la dispozitie sau sa ai ceva probleme fizice, cum ar fi cele articulare. In oricare dintre aceste situatii, trebuie sa cauti alternative. Iar ele exista!

O alergare de jumatate de ora inseamna eliminarea a 298 calorii. Asta daca viteza medie este de 8 km/h. Iata care ar fi alternativele, unele chiar mai eficiente:

1. Saritura cu coarda - 372 calorii. Acesta nu este doar un joc popular pentru copii, ci si un exercitiu obisnuit printre sportivii de performanta. Saritura cu coarda ajuta la coordonare si sincronizare, dar reprezinta si un excelent exercitiu cardio. Poti s-o faci in felul tau. Nu exista un exercitiu prestabilit pentru saritura cu coarda!

Exista o multime de antrenamente de gimnastica care te vor ajuta sa scapi de kilogramele in plus si iti vor imbunatati masa musculara. Poti incepe astfel de exercitii chiar din pat. Nu e o gluma. Exista cateva miscari pe care sa le faci imediat dupa ce te trezesti. Iti vor face, garantat, ziua mai buna.

Exercitii fizice pe care sa le faci in pat. Inainte de toate, vei improviza o perna dintr-un prosop. Ruleaza un prosop astfel incat sa obtii un diametru de 3-8 cm. Aceasta va fi perna ta de exercitii:

1. Inghetata. Pune perna sub cap, astfel incat sa stea chiar sub omoplati si arunca bratele in spatele capului. Acum, relaxeaza-te, topeste-te in aceasta pozitie precum o inghetata la soare. Zambeste cu tot corpul, in timp ce te relaxezi pe spate.

Sarcina reprezinta o incercare dificila pentru orice femeie. Metabolismul se modifica in aceasta perioada. Unul dinte riscurile majore, daca esti sedentara, e sa te ingrasi peste masura. Pentru a evita asta, dar si alte complicatii nedorite, fa-ti timp, in fiecare zi, pentru un set de exercitii fizice usoare.

Exercitiile fizice din timpul sarcinii te ajuta sa ramai intr-o buna forma fizica buna, dar iti vor aduce si echilibru emotional. Nu trebuie sa fortezi. Iata ce fel de exercitii trebuie sa faci pe timpul sarcinii:

- indeparteaza usor picioarele, ridica mainile pe langa umeri si arcuieste spatele. Nu uita sa inspiri si sa expiri in ritmul exercitiului.

Nervul sciatic este cel mai mare nerv din corpul uman. Acesta pleacă din partea de jos a măduvei spinării și se ramifică în coapsă, gambă și laba piciorului, inervând membrele inferioare. Cand durerea de sciatica se instaleaza este cazul sa iei masuri rapide. Iata care sunt acestea.

Cum sa tratezi durerea de sciatica:

- odihneste-te. Vei calma durerea. Ai grija, totusi! Nu exagera cu statul in pat, deoarece inactivitatea prelungita poate agrava situatia.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Flexibilitatea soldurilor este foarte importanta pentru sanatatea intregului organism, deoarece impiedica aparitia problemelor de sciatica, a durerilor...
Daca ai fost, macar o data, la sala de gimnastica, cu siguranta ai vazut unele personaje care...
Cortizolul este un hormon steroid produs de glanda suprarenala, impreuna cu adrenalina, ca reactie naturala a organismului...
Sciatica se manifesta printr-o durere la nivelul nervului sciatic, din zona lombara, catre fese, de-a lungul membrelor...
Studii realizate de specialisti din mai multe tari au aratat ca efectele imbatranirii creierului pot fi amanate,...
Multe sporturi si exercitii fizice necesita o cantitate mare de aer, pentru a putea fi practicate cu...