Scrumbie, scrumbii prajite

Lista articolelor despre scrumbie si scrumbii prajite pe AflaCum.ro

Articole despre scrumbie si scrumbii prajite

Citeste cele mai noi articole despre scrumbie si scrumbii prajite publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre scrumbie si scrumbii prajite, pe AflaCum.ro!

Scrumbia este un peste de talie mica cu o lungime de 30-50 cm.

Acesti pesti traiesc inclusiv in Marea Neagra, ei depunandu-si icrele in apele reci din Norvegia si Islanda.

Scrumbia este un peste gras, care se prepara prajit la tigaie in doar cateva minute.

Ingrediente:

Scrumbia este un peste de sezon, care traieste in Marea Neagra. Incepand cu luna martie, timp de doua luni si jumatate, scrumbia intra pe Dunare pentru a-si depune icrele in bancuri foarte mari. E perioada in care, cu exceptia anumitor zone de prohibitie, pescarii au voie sa prinda scrumbie. Azi, iti vom prezenta o rulada delicioasa care are la baza acest peste aparte!

Rulada de scrumbie. Ingrediente:

- 2 scrumbii;

Scrumbia este un peste pelagic care traieste in bancuri in mare, in apropiere de tarmuri. Fiind pesti grasi de talie mica, ei se pot folosi conservati in ulei sau se pot afuma.

Apreciate pentru gustul lor deosebit, scrumbiile  se fierb cu legume, exact in acelasi mod ca si pastravii rasol.

Ingrediente pentru scrumbiile rasol:

Scrumbia este unul dintre pestii grasi, dar gustosi care se gasesc in apele noastre. Scrumbia poate fi gatita la gratar sau marinata.

Mai jos va prezentam ingredientele si reteta pentru scrumbie marinata:
- 2 scrumbii mijlocii, preferabil cu lapti,
- 2 cepe,
- 1 morcov mic,
- boabe de piper,
- boabe de mustar,
- 1 frunza de dafin,
- citeva masline,
- 5 linguri de ulei,
- 2 linguri de otet.

Se aleg scrumbii sarate, cu lapti. Se tin 24 ore in apa ca sa se desareze si se schimba apa odata sau de doua ori.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.