Sfaturi, educatie

Lista articolelor despre sfaturi si educatie pe AflaCum.ro

Articole despre sfaturi si educatie

Citeste cele mai noi articole despre sfaturi si educatie publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre sfaturi si educatie, pe AflaCum.ro!

Autoeducatia este un lucru accesibil tuturor persoanelor care sunt interesate sa invete lucruri noi, sa dea dovada de autodinsciplina si care doresc sa-si depaseasca propriile limite, cand vine vorba de nivelul de educatie.

Iata cateva sfaturi in acest sens:

Dati dovada de curiozitate

Viata ta se poate transforma intr-o inchisoare, daca parintii iti spun constant ca nu esti suficient de bun/a. Acest comportament afecteaza serios viata de adult, lasandu-te fara incredere in sine, fara opinii si fara o voce critica. Vindecarea nu e simpla, dar urmand anumite etape, vei parcurge calatoria de care ai nevoie pentru a deveni un om sanatos, cu un sistem de valori puternic si care poate atinge linistea sufleteasca.

Ai fost crescut de parinti toxici? Te poti vindeca! Iata cum:

1. Incearca sa nu le mai faci mereu pe plac. Daca nu-ti place ceea ce parintii tai si-au tot imaginat despre tine in copilarie, nu trebuie sa-i mai asculti. Invata sa te multumesti intai pe tine, apoi, daca se poate, pe ei! Nu confunda generozitatea unui om cu dorinta sa de a fi pe placul celorlalti! Adevarata generozitate vine din respectul de sine autentic si sanatos. In schimb, dorinta puternica de a-i multumi mereu pe ceilalti este un efect al scaderii respectului de sine. Nu mai cauta aprobari pentru orice, indiferent de asprimea comportamentului parintilor!

Educatia familiala are un efect major asupra relatiilor de dragoste viitoare. Daca te-ai intrebat vreodata de ce relatiile tale de iubire nu avut succes, trebuie sa cauti raspunsuri adanci in trecut. Conexiunile pe care le-ai construit cu parintii au un rol esential in relatiile viitoare, in asteptarile pe care le vei avea de la partener/a, dar si in modul in care primesti si exprimi dragostea.

Iata 6 tipuri de parteneri/e. Comportamentele au stransa legatura cu copilaria!

1. Cel/cea care face mereu pe plac. Cei care vor sa multumeasca mereu partenerul/a sunt cei care au crescut cu parinti duri, mereu in control agresiv si judecatori fara mila. Daca parintii tai au gasit intotdeauna greseli in ceva ce ai facut sau daca ai simtit ca ti-au aratat dragostea doar cand ai luat o nota buna la scoala, atunci nu te mira pentru comprotamentul de azi! Vrei sa fii pe plac, cautand mereua acceptarea si validarea, asa cum faceai si in fata parintilor! Te asiguri mereu de fericirea celorlalti, uitand ca trebuie sa traiesti pentru tine! Astfel, iti va lipsi mereu initiativa, vei fi intotdeauna indecis/a si pasiv in relatie! Schimba comportamentul, altfel vei trai o nefericire puternica, iar partenerul/a va face tot ce doreste din tine!

Copiii japonezi sunt aparte, dand mai mereu dovada de politete si chiar de prietenie. In Japonia, intalnesti rar un copil care sa planga in supermarket, spre exemplu. Insa acest comportament uimitor nu este intamplator. Modul de educatie japonez face diferenta.

Elementele definitorii pentru educatia copiilor in Japonia:

1. Relatia mama-copil este foarte stransa. In Tara Soarelui Rasare, legatura dintre mama si copilul ei este foarte puternica. Mamele isi tin copii mereu aproape si chiar dorm impreuna. Vorbim despre o relatie emotionala profunda in care mamele nu numai ca accepta copiii asa cum sunt, dar ii si vad perfecti. Regula principala spune ca pana la varsta de 5 ani, copilul poate face orice doreste! In Europa si nu numai acest concept nu e vazut cu ochi buni. Permisivitatea prea mare strica un copil, va contrargumenta un roman, spre exemplu. Nu e asa! Copilul care are libertatea de a fi el invata cum sa fie mai bun!

Nu orice adult are o rabdare de fier, in ceea ce priveste copiii. Exista, din fericire, metode de a dezvolta autocontrolul si de a alunga plictiseala unui copil, fara a recurge la un gadget.

1. JOACA-TE CU TIMPUL. Copilul incepe sa dezvolte gandirea abstracta la varsta de 9 ani. Pana atunci, mintea lui functioneaza intr-un mod mai concret, motiv pentru care ar putea fi dificil pentru el sa faca diferenta intre 15 si 45 minute, sa zicem. Pentru a evita un astfel de moment, este util sa dai o alta valoare timpului.

Gresit: Plecam intr-o ora. Ai 10 minute sa-ti strangi jucariile.

O persoana isi formeaza o prima impresie despre tine in doar 7 secunde! Daca nu esti atent, in acest scurt interval, poti spune ceva ce va face imposibila o a doua intalnire cu persoana respectiva!

Pentru a te ajuta sa fii placut de ceilalti, sa creezi un impact pozitiv la prima intalnire, iti prezentam o lista de 5 greseli majore pe care multi oameni le comit cand cunosc persoane noi.

1. Spui minciuni. Minciuna are picioare scurte, spune o vorba din popor. Cu totii invatam acest adevar fundamental inca din copilarie. Totusi, orice om spune la un moment dat o minciuna. Spre exemplu, in timpul unui interviu de angajare, multi dintre noi se lauda cu realizari inexistente. Nu face asta! Va fi in detrimentul tau! Cand vorbesti sincer despre lucruri care nu te pun in cea mai buna lumina , te deschizi. E de bine! Cel din fata ta va realiza ca are de-a face cu un om onest, care poate fi de incredere!

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Multi copii asteapta varsta de 18 ani ca pe o eliberare, ca pe un moment in care...
Hainele purtate in calatorii trebuie sa fie confortabile si adecvate tarii pe care o vizitati. Iata cateva...
In general proaspetele mamici sunt interesate de alaptare, insa multora dintre ele acest proces li se pare...
Pentru ca relatiile dintre frati si parinti sa fie cat mai armonioase si pentru ca micutii sa...
Zambetul este cel care iti scoate in evidenta calitati pozitive, cu conditia sa ai o dantura bine...
Mainile tale sunt uscate si acest lucru te derajeaza? Ai incercat toate metodele si nimic nu a...