Soc, rani

Lista articolelor despre soc si rani pe AflaCum.ro

Articole despre soc si rani

Citeste cele mai noi articole despre soc si rani publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre soc si rani, pe AflaCum.ro!

Starea de soc apare atunci cand in corp nu circula suficient sange si nu exista destul oxigen.

Aceasta poate afecta organele si poate duce chiar la deces, fiind cauzata de anumite traume, atacuri cerebrale, hemoragii, socuri alergice, etc. Iata cum pot fi tratate persoanele aflate in stare de soc:   

In primul rand trebuie sa stiti cum puteti recunoaste simptomele unei stari de soc, inainte de a administra orice tip de tratament. Acestea includ:

Cu fiecare taietura sau zgarietura se va forma o crusta sau ceea ce , in limbaj popular, numim coaja/cojita. In timpul procesului de vindecare suntem tentati sa rupem crusta, in principla din cauza mancarimii din zona sau pentru ca pur si simplu nu ne place acea buba. Nu e o idee buna deloc! Ruperea crustei va impiedica vindecarea corecta a ranii si chiar poate provoca infectii. De asemenea, poate ramane o cicatrice pentru toata viata.

Cum sa ingrijesti o rana. Nu rupe crusta:

1. Acopera rana. Bandajeaza zona cu rana foarte bine, mai ales daca zgarietura/taietura/arsura e profunda. Bandajul va grabi vindecarea si iti va linisti pofta de a rupe coaja.

Cand te afli in salbaticie, exista intotdeauna sansa de a da peste pe o planta otravitoare. Cei mai expusi pericolelor sunt copiii, a caror curiozitate este mereu uriasa. Iata topul celor mai periculoase plante din lume: unele se afla in salbaticie, altele, chiar in casele si in gradinile oamenilor!

1. Piciorul-cocsului(Ranunculus repens) prefera pajistile montane, locurile mlastinoase si pe malurile apelor. Exista mai multe specii de ranunculus, cele mai multe dintre ele fiind otravitoare.

De ce este periculoasa? Contine o seva toxica ce poate provoca basici la nivelul pielii. La contactul cu membrana mucoasa provoaca tuse si spasm laringian. Daca patrunde in ochi, poate provoca orbire temporara.

Socata este bautura specifica lunii mai. Romanii o prepara cu mare placere, la fel cum o si consuma. Si bine fac, deoarece florile de soc sunt benefice pentru organismul uman, ajutand in tratarea afectiunilor digestive, respiratorii, cardiace si dermatologice.

Daca n-ai facut niciodata socata, e pacat sa nu incerci! Iata cum se prepara aceasta minunata bautura.

Ingrediente:

Mierea se foloseste de mii de ani in tratarea arsurilor si a altor rani, deoarece detine proprietati antioxidante si antibacteriene.

Aplicat pe arsuri, acest remediu natural pastreaza rana umeda, permitandu-i acesteia sa se vindece repede, fara a lasa cicatrici mari.

Iata cum se trateaza arsurile cu miere:

Abraziunile sau juliturile sunt rani cauzate de daune superficiale la nivelul pielii, nu mai adanc decat epiderma, care se vindeca in 5-10 zile, in functie de gravitate.

Iata cateva remedii naturiste pentru abraziunile de la nivelul pielii:

1. In primul rand rana trebuie curatata bine, pentru a indeparta mizeria si pentru a se vindeca in mod corespunzator. Spalati zona afectata cu apa rece si sapun antibacterian, uscati-o cu un prosop curat, prin tamponare, aplicati un strat de lotiune de corp, pentru a mentine zona hidratata si acoperiti-o cu un pansament sau un plasture, care trebuie schimbat in mod frecvent, cel putin o data pe zi.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Automatele alimentare pot fi extrem de periculoase, deoarece pot produce accidente cauzatoare de rani sau chiar de...
Iata cum puteti da primul ajutor, daca nu aveti la indemana niciun fel de bandaje: Spalati...
Daca v-ati taiat si aveti nevoie de un plasture, iata cum trebuie sa il aplicati in 5...
Ranile prin impungere sunt provocate de obiecte contondente, precum cuiele, piunezele sau aschiile, la nivelul pielii. Aceste...
Juliturile si ranile minore pot avea loc in momente inoportune, asadar este indicat sa aveti intotdeauna la...
Alcoolul pentru frectie (izopropilic) se foloseste pentru acordarea primului ajutor in cazul unor taieturi si zgarieturi minore,...