Sos maioneza

Lista articolelor despre sos maioneza pe AflaCum.ro

Articole despre sos maioneza

Citeste cele mai noi articole despre sos maioneza publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre sos maioneza, pe AflaCum.ro!

Morunul este cel mai mare peste din categoria sturionilor.

Acesta este apreciat atat pentru carnea sa gustoasa, dar mai ales pentru icrele sale din care se obtine caviar.

Ingrediente:

Pastruga este un sturion de dimensiuni medii care traieste in Marea Neagra, in Marea Caspica si in Marea Azov.

Acest peste marin migrator cantareste de regula intre 10 si 15 kilograme, iar in perioada in care
isi depune icrele, pastruga poate fi pescuita din Dunare sau din raurile mai mari (Prut, Siret, Tisa).

Ca si preparat culinar, noi va propunem pastruga rasol asezonata cu cartofi natur.

Una dintre cele mai sanatoase retete preparate la foc sunt cele pe baza de peste asezonat cu legume fierte.

In categoria preparatelor sanatoase si usor de preparat poate fi inclus si nisetrul rasol.

Ingrediente:

- 1,5 kg nisetru,

Daca vi se pare prea greu sosul de maioneza clasic, incercati o reteta putin mai "dulce": sos de maioneza cu smantana.

Pentru a face aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 2 galbenusuri ou,
- 200 g ulei,
- 1/2 lingurita zeama de lamaie,
- 2 linguri smantana groasa,
- sare,
- piper.

Prepararea acestui sos se face la fel ca la sosul de maioneza clasic.

Astfel, se pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamaie si un praf de sare.

Chiar daca este blamata de nutritionisi si doctori, maioneza este unul dintre cele mai cunoscute si apreciate sosuri ale planetei, sosul de maioneza fiind prezent in foarte multe retete.

Afla care sunt ingredientele si cum se prepara sosul de maioneza.

Ingrediente:
-3 galbenusuri,
-300 g ulei,
-1 lingurita zeama de lamaie sau otet,
-sare

O mancare delicioasa, usora si extrem de sanatoasa o reprezinta rosiile umplute cu peste.

Pentru a prepara aceasta reteta ai nevoie de urmatoare ingrediente:
- 12 rosii mijlocii,
- putin peste fiert, fript sau o conserva de peste (preferabil ton)
- 3 - 4 ciuperci fierte sau la conserva,
- sare,
- piper,
- putina zeama de lamaie sau otet (preferabil balsamic)
- sos maioneza (optional)

Mod preparare

Se face cate un capac la rosii dupa care se scobesc.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.