Sparanghel

Lista articolelor despre sparanghel pe AflaCum.ro

Articole despre sparanghel

Citeste cele mai noi articole despre sparanghel publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre sparanghel, pe AflaCum.ro!

Sparanghelul ce urmeaza sa fie gatit poate fi mai gros sau mai subtire, insa trebuie sa fie neaparat proaspat, verde si ferm la atingere.

Spalati sparanghelul proaspat sub jet de apa, pentru a indeparta resturile de nisip de pe suprafata acestuia.

Rupeti capetele tari si lemnoase. Indoiti usor fiecare bucata de sparanghel si acesta se va rupe in locul potritvit. Sparanghelul poate fi blansat, gatit la abur, fiert, sotat sau copt, dupa cum urmeaza:

Daca sparanghelul este mai putin cunoscut in bucataria romaneasca, da-i o sansa acestei legume verzi si prepara budinca de sparanghel.

Vei iubi aceasta reteta daca inveti sa o prepari ca la carte.

Ingrediente:

O reteta cu iz international, mai putin cunoscuta in Romania sunt chiftelele de sparanghel la cuptor.

Ingrediente:

- 1 kg sparanghel,
- 2 litri apa,
- 2 linguri faina,
- 2 linguri branza rasa,
- o lingura unt,
- 3 oua,
- 3 linguri untura,
- o ceasca smantana,
- o lingurita faina,
- sare.

Sparanghelul este o leguma verde care se consuma fiarta sau preparata la cuptor cu diverse sosuri.

Ingrediente:

- 1,500 kg sparanghel,
- 2 litri apa,
- o lingura de faina,
- 2 linguri de unt,
- 2 cesti zeama de carne au lapte,
- 2 linguri de branza rasa,
- o lingura de pesmet,
- sare.

Pentru aceasta reteta, sparanghelul trebuie sa fie foarte proaspat.

Ingrediente:

- 1,500 kg sparanghel,
- 2 litri apa,
- sare.

Pentru sos:

Desi in tara noastra sparanghelul nu este o leguma foarte cautata, pentru gospodinele care vor sa testeze o supa crema de sparanghel, pot prepara aceasta reteta.

Ingrediente:

 - 3 litri apa,
- 1 kg sparanghel,
- 250 g cartofi,
- sare,
- o lingura de unt,
- o lingura de faina,
- galbenus,
- o lingura de smantana.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa