Superalimente, metabolism

Lista articolelor despre superalimente si metabolism pe AflaCum.ro

Articole despre superalimente si metabolism

Citeste cele mai noi articole despre superalimente si metabolism publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre superalimente si metabolism, pe AflaCum.ro!

Metabolismul este procesul prin care organismul transforma mancarea in energie. Rata metabolica de baza ajuta la buna functionare a organismului, cum ar fi regenerarea celulara, circulatia sanguina, respiratia si echilibrul hormonal, atunci cand se afla in repaos.

Exista o serie de factori carea influenteaza aceasta rata, cum ar fi varsta, genul, greutatea si alimentatia. Cu cat rata metabolica este mai rapida, cu atat indivizii sunt mai energici si mai activi.

Daca rata metabolica este lenta, pot aparea o serie de disfunctii cum ar fi oboseala, colesterolul marit, slabiciunea muschilor, pielea uscata, luarea in greutate, articulatiile inflamante, fluxul menstrual marit, depresia si pulsul slab. Asadar este important ca metabolismul sa fie accelerat, pentru a avea un corp sanatos.

Cresterea in greutate poate fi provocata atat de alimentatie si stil de viata, cat si de anumite dezechilibre ale organismului. Daca ai o dieta sanatoasa si faci sport, dar nu poti scapa de kilogramele in plus, e cazul sa consulti medicul.

Ca element ajutator, iti prezentam o lista de cauze externe ale cresterii in greutate. Ne referim la anumite dezechilibre hormonale.

1. Glandele suprarenale sunt responsabile cu lupta impotriva stresului. Daca esti prea stresat, poate aparea un dezechilibru hormonal, ceea ce va duce la diferite disfunctii. Suprarenalele genereaza, de asemenea, cortizol(hormonul stresului). Un exces al acestui hormon duce la ingrasare.

Inflamatia este modalitatea prin care sistemul imunitar lupta impotriva stimulilor daunatori, fiind de doua feluri: benefica, ce ajuta la vindecarea ranilor si a infectiilor si acuta sau cronica, ce poate dauna grav organismului.

Simptomele inflamatiei sunt: roseata si articulatiile umflate si dureroase, care isi pot pierde mobilitatea.

Exista o serie de probleme de sanatate relationate cu inflamatia, cum ar fi: acneea, astmul, sinuzita, arteroscleroza, artrita reumatoida si chiar cancerul.

Nimeni nu este imun in fata racelilor comune, deoarece acestea pot fi cauzate de 200 de virusi, cei mai comuni fiind rinovirusii.

Infectia virala afecteaza partea superioara a sistemului respirator (nasul si gatul) si se raspandeste prin tuse si stranut. Cele mai comune simptome ale racelilor comune sunt: durerile in gat, nasul infundat, inflamarea sinusurilor, stranut, tuse, febra usoara si dureri frecvente de cap.

Iata un top a 10 alimente benefice in tratarea racelilor:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.