Suplimente alimentare, bebelus

Lista articolelor despre suplimente alimentare si bebelus pe AflaCum.ro

Articole despre suplimente alimentare si bebelus

Citeste cele mai noi articole despre suplimente alimentare si bebelus publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre suplimente alimentare si bebelus, pe AflaCum.ro!

Laptele matern este foarte sanatos si medicii incurajeaza mamele sa-si hraneasca astfel bebelusii.

Insa alaptarea poate fi un lucru destul de dificil pentru proaspetele mamici.

Iata cum poate fi imbunatatita lactatia fara efort:

Candidoza bucala este o infectie cauzata de Candida Albicans, o ciuperca pe care o regasim in mod normal in flora intestinala si care ajunge in gura in cantitati sporite, in urma unor dezechilibre. La bebelusi afectiunea este frecventa, pentru ca sistemul imunitar la sugari este mai putin dezvoltat in comparatie cu cel al adultilor. Problema nu trebuie ignorata! Ea poate produce disconfort in timpul alaptarii, ceea ce va determina copilul sa nu se mai hraneasca asa cum trebuie!

Candidoza bucala - cauze:

- igiena orala precara;

Emotia de a-ti vedea copilul zambind pentru prima oara cu greu poate fi egalata ca intensitate. Acel prim zambet, cunoscut si ca zambet angelic, este momentul mult asteptat de parinti, o clipa care compenseaza, cumva, oboseala si orele de insomnie adunate in acele prime luni haotice, dar atat de frumoase. Te-ai intrebat vreodata ce se ascunde in spatele acelui zambet minunat al bebelusului? Ce declanseaza zambetul chiar si cand micutul doarme?

Zambetul magic se intampla frecvent in timp ce bebelusul doarme adanc. Viseaza oare cel mic? Isi aminteste de timpul petrecut in burtica mamei? Sa vedem, asadar, de ce zambesc nou-nascutii cand dorm adanc:

Bebelusii zambesc chiar inainte de a se naste. Fatul parca zambea, atunci cand ai facut ecografia cu ultrasunete? Nu ti s-a parut. Chiar asa s-a intamplat. Un studiu bazat pe observarea a 500 femei insarcinate care au folosit ultrasunete 4D a relevat un aspect uimitor: 31 dintre fetusi au zambit. Fiecare dintre acestia a zambit pentru un timp mediu de 3,21 secunde. Astfel, oamenii de stiinta au stabilit ca zambetele spontane apar inca din perioada in care bebelusii sunt in pantece, cu mult inainte de nastere. In prezent, datorita dezvoltarii de noi tehnologii de observatie, s-au descoperit alte aspecte fascinante: fetusii pot casca la 18 saptamani dupa ce au fost conceputi. In jurul saptamanii cu numarul 26 de gestatie, fetusii pot zambi, clipi si chiar plange din interiorul uterului. Este vorba despre expresii faciale ca niste reflexe involuntare pe care le dezvolta ca un fel de pregatire pentru momentul nasterii.

Spirulina este un supliment alimentar sub forma de pilule sau de pulbere creat pe baza de cyanobacteria, o alga naturala. Ea poate fi introdusa cu succes in dieta deoarece e bogata in proteine(pana la 70%), aminoacizi esentiali, vitaminele B, vitamina C, D, A si E, potasiu, calciu, crom, cupru, fier si magneziu.

Beneficiile consumului de spirulina:

- superaliment – spirulina este benefica mai ales in cazul persoanelor cu anumite deficiente. Spre exemplu, cei care asimileaza greu sau pierd diferite substante esentiale pentru sanatatea organismului(magneziu, fier, iod, cupru, calciu etc);

Un nou-nascut aduce multa bucurie, dar si multa responsabilitate. Proaspetii parinti sunt, de multe ori, nepregatiti pentru acest moment unic, avand temeri legate de modalitatea de hranire, linistire si adormire a bebelului.

Iata o lista de 9 sfaturi care te vor ajuta sa ingrijesti mai usor un nou-nascut:

1. Cum sa tii un copil. E normal sa-ti fie teama ca nu stii cum sa tii copilul in brate. E prima oara pentru tine. Dar daca respecti acesti pasi simpli, vei scapa rapid de aceasta stare. Gatul copilului este cel mai delicat, iar atunci cand il ridici, trebuie sa-i tii mana sub capsor. Cum bebelusul nu-si poate sustine capul singur, trebuie sa te asiguri intotdeauna ca ai o mana sub capul sau.Cealalta mana va sprijini cu balndete corpul nou-nascutului. De asemenea, ai grija la fontanelele(zonele moi ale craniului) bebelusului. Evita atingerea acestora. Pentru a oferi protectie si siguiranta bebelusului, tine-l merei la piept.

Esti o proaspata mamica? E clar ca grijile din timpul sarcinii au devenit si mai mari, dupa nasterea bebelusului tau. Modul de viata se schimba, responsabilitatile se inmultesc. Nevoile copilului sunt pe primul plan.

Igiena bebelusului este esentiala pentru sanatatea sa, pentru dezvoltarea lui in armonie. Un capitol destul de dificil il reprezinta ingrijirea unghiilor bebelusului. Nou-nascutii au unghiile mai moi si un ritm mai rapid de crestere in comparatie, asa ca trebuie sa acorzi o atentie speciala ingrijirii acestora. Iata cateva modalitati sigure prin care poti taia unghiutele celui mic:

1. Pilirea. Exista o pila speciala pentru copii. Aceasta metoda e si cea mai eficienta, desi dureaza mai mult. Mare atentie la pielea delicata de sub unghiile bebelusului!

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vrei sa alegi numele copilului si nu prea iti dai seama ce i s-ar potrivi? E fireasca...
Toti parintii sunt, fara indoiala, incantati sa vada cum le cresc copiii, in toate etapele dezvoltarii. Unele...
Mersul bebelusului e un proces care necesita timp si rabdare din partea parintilor. Pentru a invata sa...
Oricine se poate simti obosit, din cand in cand. Daca, insa, va simtiti lipsiti de energie in...
Printre cele mai recomandate suplimente alimentare de care organismul are nevoie in sezonul rece se numara propolisul. ...
Viitoarele mame trebuie sa se pregateasca, pentru venirea pe lume a unui copil, din punct de vedere...