Tacamuri, asigurare locuinta

Lista articolelor despre tacamuri si asigurare locuinta pe AflaCum.ro

Articole despre tacamuri si asigurare locuinta

Citeste cele mai noi articole despre tacamuri si asigurare locuinta publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre tacamuri si asigurare locuinta, pe AflaCum.ro!

Am cumparat, folosit, stricat, incercat, pretuit si aruncat multe feluri de tacamuri de-a lungul vietii.

Asa am aflat un secret: “Nu toate tacamurile sunt facute la fel”. Chiar si tacamurile cu preturi echivalente difera in anumite aspecte importante. Si nicaieri nu e atat de evident ca primesti pe masura a cat platesti, ca la optiunile pentru tacamuri.

Iata cateva argumente pentru a cumpara tacamuri noi sau a le inlocui pe cele vechi pentru cei care organizeaza nunti sau se ocupa de gospodarie.

Numerele legate de propria locuinta sunt utile cand vine vorba de urgente si de intretinerea acesteia. Iata cateva numere important de retinut pentru proprietarii de case:

1 valva principala de inchidere a apei, din intreaga locuinta, in caz de urgenta, care se afla in garaj sau in beci.

2 lucruri de verificat in asigurarea locuintei: daca aceasta acopera daunele in caz de incendiu si inundatie.

Stai cu chirie? Afla ca ar fi indicat sa iti faci asigurare exact ca in situatia in care ai fi proprietar. In cele ce urmeaza, iti explicam de ce aceasta decizie iti poate fi favorabila.

Cand stai cu chirie intr-un apartament sau chiar la casa, ai parte de o cheltuiala importanta pe care n-o resimti atunci cand esti proprietar. Avansul catre proprietar, garantia si facturile restante pentru locuinta din care tocmai ai plecat te determina sa nu te mai gandesti si la o asigurare! Nu e tocmai cea mai buna alegere, deoarece evenimente neplacute si accidente pot aparea tot timpul. O inundatie, un incendiu, un scurt-circuit care sa-ti arda toata aparatura aflata in priza sau o defectiune din cauza unei furtuni nu sunt momente pe care le poti prevedea, asa ca ar fi bine sa fii cu un pas inaintea dezastrelor.

De ce sa iti faci asigurare chiar daca stai cu chirie:

Modul in care te asezi la masa tine de educatie. La fel si felul in care mananci. Deasupra marginii mesei trebuie sa fie doar capul aplecat, nu si umerii. De aceea, e esential sa te asezi cu scaunul la o distanta optima de masa. Nici prea departe, nici prea aproape!

Asadar, e indicat sa miscam doar capul cand mancam, fara a da senzatia ca suntem roboti sau ca am intepenit. Fii atent, dar natural! Acum, ca am lamurit-o cu pozitia corpului la masa, sa vedem cum trebuie sa folosim tacamurile:

1. Lingura si cutitul - acestea vor sta in mana dreapta, cu exceptia stangacilor.

Desi pare usor de folosit, masina de spalat vase trebuie incarcata in asa fel, incat ustensilele, recipientele si oalele, ce trebuie spalate, sa nu intervina in vreun fel in procesul de curatare. Iata cateva sfaturi in acest sens:

1. Introduceti vasele din spate in fata. Astfel vesela sensibila va fi in siguranta si va exista mai mult spatiu.

2. Introduceti cutitele separat de restul tacamurilor, pentru ca ciclul se spalare sa fie mai rapid. Mai mult, pentru ca acestea sa fie curatate si igienizate in mod corespunzator este indicat sa le introduceti in masina de spalat cu varful in sus. 

In Romania peste un milion de clienti au apelat la serviciile unui asigurator pentru a incheia o polita pentru asigurarea obligatorie a locuintei.

La randul lor, soferii au incheiat o asigurare RCA.

Daca si tu te numeri printre clientii firmelor de asigurare, dar nu ai incredere in autentiticatea si valabilitatea politei incheiate, verifica online daca aceasta exista.

Astfel, pentru asigurarea obligatorie a locuintei, verifica  daca polita de asigurare este autentica si valabila pe site-ul PAID Romania, institutia care emite asigurari impotriva dezastrelor. La rubrica „verifica polita online” completeaza cu seria politei, numarul si CNP-ul titularului. Este singura modalitate de a verifica autenticitatea politei.

Pentru politele de asigurare RCA, daca ai suspiciuni ca cea incheiata de tine a fost falsificata, acceseaza site-ul CEDAM, la sectiunea Polite RCA.  Aici ii poti verifica autenticitatea introducand numarul autoturismului si data la care a fost incheiata asigurarea. Daca numarul de identificare sau numarul de inmatriculare este gresit, masina inscrisa in sistem cu numarul respectiv apare ca nu este asigurata.

In cazurile in care clientii constata nereguli, pot verifica direct la compania de asigurari. Daca exista totusi suspicini privind autenticitatea politei, specialistii le recomanda asiguratilor sa faca o sesizare scrisa catre Autoritatea de Supraveghere Financiara. Daca raspunsul Autoritatii nu-i multumeste, clientii sunt sfatuiti sa sesizeze Politia.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.