Tarte, placinte

Lista articolelor despre tarte si placinte pe AflaCum.ro

Articole despre tarte si placinte

Citeste cele mai noi articole despre tarte si placinte publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre tarte si placinte, pe AflaCum.ro!

Acest aluat este ideal pentru aperitivele sarate si se prepara in cateva minute.

Ingrediente:

- branza de vaca
- faina
- unt proaspat

Daca ai trait macar o vacanta la bunica, nu ai cum sa nu iti amintesti de celebrele invartite, acele placinte speciale care se faceau, de obicei, cu miez de nuca si cu mac! Probabil, te intrebi cum le prepara mamaie de ieseau atat de fragede si de gustoase. Raspunsul e simplu: cu multa dragoste si cu un pic de pricepere.

Invartite cu umplutura de nuci si mac. Ingrediente pentru aluat:

- 600 grame de faina (250 grame de faina de grau integral si restul de faina pentru prajituri);

Placintele ardelenesti sunt printre cele mai iubite produse de patiserie din Romania. Nu stim, insa, cate gospodine stiu sa le prepare. Doresti sa pregatesti in propria bucatarie asemenea minunatii culinare? Ia o foaie, un pix si noteaza reteta.

Ingrediente aluat:

- 500 g de faina;

Placinta Poale-n brau isi are originea in Moldova si reprezinta un desert delicios, in orice moment al zilei.

Ingrediente pentru maia:

- 200 grame de faina;

Fie ca prepari tarte dulci sau sarate, aluatul de tarte se prepara dupa acelasi proces tehnologic si are o consistenta sfaramicioasa.

Ingrediente:

250 grame faina,
125 grame unt proaspat,
o lingurita de zahar,
2 dl apa,
sare.