Televizor, tv

Lista articolelor despre televizor si tv pe AflaCum.ro

Articole despre televizor si tv

Citeste cele mai noi articole despre televizor si tv publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre televizor si tv, pe AflaCum.ro!

Omul modern petrece mult timp in fata tv-ului. E un fenomen firesc, intr-o societate a boom-ului informational. Vizionarile de acest tip nu sunt, insa, cele mai sanatoase activitati. Asta mai ales daca nu tii cont de cateva reguli de baza. Printre ele, distanta pana la micul ecran.

Specialistii recomanda urmatoarele:

1. Masoara dimensiunea camerei. In functie de acest aspect, trebuie sa alegi televizorul. O camera mica necesita un tv pe masura. Altfel, daca esti obligat sa stai prea aproape de micul ecran, vei avee, in timp, probleme de vedere.

Iata 2 metode prin care puteti conecta un Macbook Pro la un televizor:

1. HDTV

Achizitionati componentele necesare:

Vrei sa-ti cumperi un televizor nou, dar nu prea stii ce sa alegi? Primul criteriu de care vei tine cont, evident, este bugetul. Apoi, odata ce ai stabilit cati banuti vei investi in acest dispozitiv electronic, va trebui sa alegi marimea, diagonala, marca si poate cel mai important rezolutia. Pentru ca da, calitatea imaginii tine de rezolutia cu care este inzestrat televizorul. Astazi, iti vom explica tot ce trebuie sa stii despre rezolutiile tv.

Cele mai folosite tipuri de rezolutii pentru televizoare:

SD (Standard Definition/Definitie Standard) = 720 x 480 pixeli sau 480p. In Romania, multe televiziuni inca emit in acest format, desi cele mai importante, adica televiziunile cu public important, au trecut si in varianta HD. Probabil ca in cativa ani acest format va disparea de pe retelele de cablu...Formatul SD este destinat televizoarelor mai vechi(inculisv cele cu tub). El functioenaza, insa, si pe tv-urile de noua generatie.

 Binge-watching-ul( numit si binge-viewing sau maraton de vizionare) reprezinta practica vizionarii de divertisment sau continut informational pentru o perioada de timp prelungita, de obicei o singura emisiune de televiziune(documentar, serial etc). Platformele de streaming sunt la mare cautare in intreaga lume. In Romania, au aparut de cativa ani, fiind primite in mod pozitiv de catre romani. Astfel, platforme precum Netflix, Hbo Max, Disney + sau Prime Video ofera filme si seriale din belsug. Motiv pentru care binge-watching-ul este o practica des intalnita si la noi. Sa vedem, insa, care sunt avantajele si dezavantajele binge-watching. 

Avantajele bing-watching(vizionarii prelungite):

1. Ofera un nivel natural. Binge-watching-ul este o activitate palcuta pentru creier, care , in perioada vizionarii unui serial, spre exemplu, produce dopamina. Aceasta substanta ajuta la crearea unor sentimente de placere si de recompensa. Astfel se explica de ce multi dintre noi vizionam si cate un sezon intreg din serialul preferat. 

2. Ne permite sa simtim emotie. Multi dintre noi intram in pielea personajului favorit ditr-un film. Ne bucuram alaturi de acesta, ne intristam si uneori chair si plangem cand acesta sufera. 
Binge-wathcing-ul este , de fapt, o forma de transport narativ, perioada in care urmaritoruli se cufunda intr-o poveste ce pare atat de reala. Intriga, actoria si muzica contribuie la o experienta emotionala puternica, declansandu-ne sentimente diverse.

Traim intr-o societate a boom-ului informational, in care putem vedea la tv tot felul de emisiuni informative, sociale sau de divertisment care pot educa, dar pot produce si mult rau. Dezinformarea, intoxicarea mediatica si indoctrinarea sunt principalele pericole care vin din aceasta zona. Pentru copilul tau, aceste emisiuni sunt cu atat mai nocive. Din fericire, exista productii tv care sa ajute la dezvoltarea celui mic. Emisiunile de gatit, spre exemplu, il vor ajuta sa manance sanatos si cu pofta!

Studiu. Privitul emisiunilor culinare ii va creste pofta de mancare copilului tau. Iata cum:

Multe mamici se confrunta cu lipsa de apetit din partea celor mici. Daca vrei sa-l stimulezi pe copil sa manance alimentele sanatoase pe care i le-ai pregatit, ai putea sa ii prezinti un spectacol culinar pentru copii! Oameni de stiinta au demonstrat ca aceste emisiuni au , in general, un efect pozitiv asupra comportamentelor si atitudinilor copiilor. Pe scurt, cel mic se va uita la emisiune, in timp ce va consuma cu pofta mancarea!

Programul Rabla pentru Electrocasnice a fost lansat oficial. Conform noului ghid, romanii vor putea achizitiona mai multe tipuri de electrocasnice, fata de cele trei de anul trecut. Astfel, apar in plus voucherele pentru televizoare si pentru masini de spalat vase.

Programul Rabla pentru electrocasnice. Modificari pe placul clientilor. Anul trecut, in program erau incluse frigiderele, masinile de spalat rufe si aparate de aer conditionat. Cifrele arata ca, in numai trei zile, cele 20 milioane de lei au fost consumate de romani. Fata de anul trecut, au intrat in program televizoarele si masinile de spalat. In plus, fondurile s-au dublat in 2019, la 40 de milioane de lei, ca urmare a cererii foarte mari.

Programul Rabla pentru electrocasnice. Pentru a achizitiona o masina de spalat vase, spre exemplu, poti da la schimb orice produs inclus in programul Rabla pentru electrocasnice. Prin introducerea in program a masinilor de spalat vase, Guvernul se asteapta ca romanii de rand sa consume din ce in ce mai putina apa.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca doriti sa redati ecranul MacBook-ului pe TV, aveti nevoie de un adaptor pentru display sau de...
HDTV este noul format care incet dar sigur prelueaza invechitul format al TV-ului, care a fost folosit...
In scopuri de arta si/sau instruire, multi oameni folosesc acum slideshow-uri. Slideshow-urile sunt prezentari de imagini alese...
Xbox 360 este un sistem de jocuri video si de divertisment superior oferind publicului cele mai bune...
Visezi la un abdomen plat, dar ai un stil de viata dezordonat? Afla ce reguli trebuie sa...
Regulile unui abdomen plat trebuie urmate cu strictete daca vrei sa obtii ceea ce ti-ai propus. Iata...