Telina, patrunjel

Lista articolelor despre telina si patrunjel pe AflaCum.ro

Articole despre telina si patrunjel

Citeste cele mai noi articole despre telina si patrunjel publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre telina si patrunjel, pe AflaCum.ro!

Rinichii indeplinesc functii foarte importante in organism, fiind responsabili cu eliminarea toxinelor din sange si cu producerea de hormoni importanti, care mentin sanatatea intregului organism.

Iata 10 plante care detoxifiaza rinichii:

1. Patrunjelul este un diuretic natural ( datorita continutului de misticina si apiol), care curata rinichii, prin eliminarea de bacterii si microbi, printr-un flux ridicat de urina. Femeile insarcinate nu trebuie sa consume o cantitate prea mare de patrunjel.

Patrunjelul este o planta legumicola foarte folosita in bucataria romaneasca, atat pentru frunzele sale, cat si pentru radacina. Dupa umila noastra parere, orice gospodar care are si o palma de pamant ar trebui sa puna macar 2-3 randulete de patrunjel. Recomandam plantarea patrunjelului in cele doua variante ale sale: de frunze si de radacina.

Cum sa cultivi patrunjel in gradina. Patrunjel de radacina:

- seamana patrunjelul in luna martie, intr-o zi placuta, fara precipitatii;

Azi ti-am pregatit o reteta de supa simpla, hranitoare si foarte sanatoasa. Este vorba despre supa de telina. Dureaza cam o jumatate de ora sa o prepari, iar gustul sau unic ii va da pe spate chiar si pe cei mai mofturosi.

Supa de telina. Ingrediente:

- o mana de tulpini de telina(cam 400 grame);

Ai abilitati de agricultor, dar stai la bloc sau casuta ta nu dispune de un petic de pamant unde sa poti cultiva legumele dorite? Daca te afli in una dintre aceste situatii, nu intra in depresie! Poti cultiva diverse legume si in interior(pe balcon, sa zicem ). Azi iti vom arata cum sa cultivi telina in sticle de plastic. E simplu.

Cum sa cultivi telina in sticle. Ai nevoie de:

- seminte / rasad de telina;

Patrunjelul se poate pastra si cateva luni bune la congelator. Din pacate, aceasta metoda diminueaza proprietatile patrunjelului cu 15-20%. Exista, insa, o metoda mai eficienta de pastrare a patrunjelului! Timp de o luna il vei putea folosi fara sa fii nevoit/a sa-l ingheti! Lesne de inteles ca verdeata nu isi va pierde mai deloc din beneficii!

Cum sa pastrezi patrunjelul verde timp de o luna. Ai nevoie de:

- o lingura de bicarbonat de sodiu;

Patrunjelul este una dintre cele mai folosite plante in bucataria romaneasca si nu numai. Pe langa aroma si gustul pe care frunzele/radacina le ofera mancarii, patrunjelul aduce si foarte multe beneficii in organism. Despre patrunjel in raport cu sanatatea umana, in materialul de mai jos.

Beneficiile consumului de patrunjel:

- antioxidant. Patrunjelul e plin de flavonoide si vitamine(A, C), avand astfel un rol de curatare a sangelui si de luptator impotriva radicalilor liberi

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vrei o garnitura gustoasa, usor de preparat si cu o culoare atragatoare? Iti recomandam piureul de morcovi...
Cele mai multe gospodine din Romania obisnuiesc sa congeleze verdeata pentru a o putea folosi peste iarna....
Rinichii au rolul de a elimina substantele toxice si fluidele in exces din organism. Uneori, din cauza...
Astazi, iti prezentam o salata foarte gustoasa si deloc costisitoare in aceasta perioada a anului: salata de...
Salaul cu legume este foarte gustos, usor de facut si foarte potrivit in aceasta perioada, cand legumele...
Patrunjelul reprezinta o bomba de vitamina C, fiind de 4 ori mai bogat in acest compus organic...