Ulei, vinete

Lista articolelor despre ulei si vinete pe AflaCum.ro

Articole despre ulei si vinete

Citeste cele mai noi articole despre ulei si vinete publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre ulei si vinete, pe AflaCum.ro!

Salata de vinete se afla pe lista preferata de mancaruri a romanilor. Cu greu ne putem imagina o gospodina care sa nu faca o asemenea minunatie. Cu toate astea, se comite o mica eroare in aproape orice bucatarie.

Stim ca faci niste vinete dementiale! Dar oare reusesti sa pastrezi cuptorul curat? Daca nu, stim unde gresesti! Nu intepi vinetele inainte de a le coace! Si uite asa explodeaza, murdarind peste masura interiorul cuptorului. Acum, ca am stabilit acest detaliu important, sa trecem la reteta propriu-zisa.

Ingrediente:

Credem ca nu exista gospodar sau gospodina din Romania care sa nu pregateasca macar putina zacusca atunci cand frunzele ingalbenesc si toamna cu a sa cromatica ne viziteaza. Daca esti hotarat/a si anul acesta, ti-am pregatit o reteta aparte, fara coacere si fara sterilizare!

Zacusca de vinete. Ingrediente(pentru circa 3,5 kilograme):

- 2 kilograme de vinete;

Romanii sunt, in general, mari iubitori de vinete. Le consuma intr-o diversitate de retete, de la salata de vinete pana la mancarea de vinete. Multi pun aceste legume delicioase si la conserva pentru iarna. Despre aceasta metoda vom scrie azi. Iti prezentam o reteta de vinete la borcan care, foarte probabil, va intra pe lista ta de favorite.

Vinete la borcan. Ingrediente pentru 2,5 litri:

- 3 kilograme de vinete;

- 300 mililitri de ulei rafinat de floarea-soarelui;

Vinetele proaspete pot fi congelate pentru a fi gatite chiar si dupa un an! Pentru a congela legumele cu succes, e necesar sa le cureti, sa le tai rondele si sa le oparesti. Iata ghidul complet pentru congelarea vinetelor.

Cum sa congelezi vinetele:

1. Alege vinete proaspete. Cu cat vinetele sunt mai proaspete, cu atat vor rezista mai bine si mai mult la congelator. Legumele alese ar trebui sa fie coapte, dar sa nu aiba seminte pe deplin mature. Cauta vinete care au o nuanta uniform intunecata. Nu folosi legume moi sau cu pete deschise la culoare. Soiurile traditionale negre sunt mai rezistente la congelator decat soiruile violet. Toate pot fi congelate, insa cele violet se vor inmuia mai repede. Asta nu te va impiedica, insa, sa le gatesti cu succes! Daca nu poti congela imediat vinetele, pastreaza-le la frigider. Nu uita, insa: cu cat le congelezi mai rapid, cu atat vor fi mai rezistente.

Vanata (patlageaua vanata sau Solanum melongena) este o leguminoasa din specia Solanum, originara din India de sud si Sri Lanka. Fructul ei alb sau violet se consuma din vechi timpuri. Mâncarea de vinete sau salata de vinete sunt retetele preferate de romani, indiferent de anotimp. Ti s a intamplat, uneori, sa simti un gust amar in mancarea pe baza de vinete? Probabil ca da... Nu e o situatie deloc placuta, mai ales daca ai musafiri...

De ce se amarasc vinetele?

Varsta. Vinetele devin amare din cauza excesului de alcaloizi. Acesti compusi ce constau, in principal, din atomi de azot produc reactii toxice atunci cand se regasesc in cantitati mari in vinete. Se intampla cand vanata imbatraneste peste masura. Totusi, in cantitati mici, alcaloizii au proprietati anticancerigene. Asadar, cand alcanoizii se inmultesc peste masura, vanata se amaraste! Mai mult, vinetele in aceasta stare  sunt periculoase pentru persoanele care sufera de: guta, osteoporoza sau artrita!

Acizii grasi omega-3 aduc foarte multe beneficii in organism. Acestia reduc riscul de boli precum: infarct, diabet de tip 1, anumite tipuri de cancer, glaucom si accident vascular cerebral. Practic, acizii omega-3 sunt esentiali pentru functionarea corpului, insa organismul nu e capabil sa-i produca. Prin urmare, este important sa obtinem suficienti astfel de nutrienti din surse externe.

Poti asigura necesarul de acizi Omega-3 din hrana( peste gras, nuci, seminte) sau din suplimente alimentare(pilule pe baza de ulei de peste sau de ulei de ficat de cod). Despre cele din urma, in cele ce urmeaza.

Beneficii ale uleiului din ficat de cod:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vinetele nu sunt neaparat pretentioase la sol, insa fara un nivel adecvat de umiditate nu se vor...
Iti plac vinetele? Ar trebui sa incerci si alte retete in afara de clasica salata de vinete...
Ai o gradina frumoasa cu sol fertil? Daca da, te sfatuim sa cultivi, pe langa legumele si...
Zacusca! O gustare pe care orice roman o adora. Cati stiu sa o prepare, insa? Multi, cel...
Iti plac vinetele? Inseamna ca le cresti si in gradina. Evident, daca ai norocul sa detii asa...
Uleiul de rapita e mai putin cunoscut decat uleiul de floarea soarelui, insa beneficiile sale nu sunt...