Uleiuri esentiale, transpiratie excesiva

Lista articolelor despre uleiuri esentiale si transpiratie excesiva pe AflaCum.ro

Articole despre uleiuri esentiale si transpiratie excesiva

Citeste cele mai noi articole despre uleiuri esentiale si transpiratie excesiva publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre uleiuri esentiale si transpiratie excesiva, pe AflaCum.ro!

Iata niste sfaturi despre cum poti evita transpiratia excesiva a mainilor, picioarelor si a subratului, pentru a va simti confortabil atunci cand dati mana cu cineva, cand va descaltati intr-un loc public (la sala, de pilda) sau cand purtati o bluza sau o camasa colorata:  

Folositi un antiperspirant

- Optati pentru un deodorant antiperspirant solid, pentru a evita trasnpiratia la subrat. Daca folositi un simplu deodorant, acesta va acoperi mirosul neplacut, insa nu va stopa transpiratia excesiva.

Traspiratia e un fenomen normal, in anumite situatii, cum ar fi efortul fizic, emotiile puternice, caldura excesiva sau un soc de moment. Exista, insa, persoane care transpira excesiv pe timp de noapte, indiferent de temperatura din locuinta. De cele mai multe ori, transpiratia vine insotita de disconfort si de insomnie.

Daca transpiri peste masura pe timp de noapte, e cazul sa citesti ceea ce urmeaza. Iata care pot fi cauzele transpiratiei excesive pe timp de noapte:

- gripa/raceala. In acest caz, nu ai de ce sa iti faci griji. Transpiratia vine impreuna cu febra si este un mecanism de aparare impotriva bolii;

Exista multe modalitati de a utiliza uleiurile esentiale. Una dintre cele mai populare si mai simple este introducerea lor intr-un un difuzor specializat. Sunt multe astfel de dispozitive. Iti sugeram  sa alegi unul de calitate. Nu il cumperi zilnic, iar imprastirea corecta a aromelor este importanta in cazul uleiurilor esentiale. NU uita, insa: difuzorul de uleiuri esentiale are nevoie de curatare pentru a functiona optim!

De ce trebuie sa cureti difuzorul:

- mucegaiul. Daca nu mai folosesti o perioada difuzorul, dar lasi apa in interior, e posibil sa te trezesti cu mucegai. Nu ai vrea ca sporii sa fie imprastiati in casa prin difuzorul de uleiuri esentiale!

Desi o cantitate mica de transpiratie este normala si chiar sanatoasa, daca va confruntati cu o transpiratie excesiva, in mod constant, poate fi vorba de o afectiune numita hiperhidroza, ce se manifesta la nivelul palmelor, a talpilor si la subrat si care poate crea situatii de disconfort.

Iata cum puteti sa va controlati transpiratia excesiva:

1. Prin schimbari simple:
• Folositi un antiperspirant mai puternic.
• Aplicati antiperspirant seara, inainte de culcare, deoarece acesta patrunde in glandele sudoripare in 6-8 ore, infundand porii.
• Alegeti o imbracaminte adecvata, din materiale lejere, ce permit pielii sa respire si in culori care sa nu faca vizibile petele de transpiratie.
• Tineti un schimb de haine la indemana, in permanenta, pentru a va putea simti confortabil, pe tot parcursul zilei.
• Evitati alimentele picante, deoarece acestea cresc nivelul de transpiratie.
• Pastrati-va patul rece, daca tindeti sa transpirati mult noaptea.
• Folositi sampon uscat, in fiecare dimineata, pentru a inlatura umezeala excesiva de la nivelul scalpului si al parului.
• Renuntati la fumat, la alcool si la consumul excesiv de cofeina, deoarece aceste proaste obiceiuri produc un exces de transpiratie.

Uleiurile esentiale raspandesc un parfum minunat in intreaga locuinta, creand un mediu relaxant si odihnitor.

Iata cateva dintre beneficiile folosirii uleiurilor esentiale acasa:

1. Combat stresul. Uleiul esential de lavanda, in special, este foarte relaxant, datorita mirosului minunat pe care il raspandeste in intreaga locuinta.

Cassia este un arbore verde cu frunze vesnic de culoare rosiatica, originar din China, India, Indonezia și Taiwan.

Din frunzele acestui copac se extrag uleiuri esentiale, cu beneficii extraordinare asupra organismului.

Printre cele mai importante beneficii ale uleiului de Cassia de care nu stiai se numara:

Uleiul de cassia ajuta sistemul digestiv sa functioneze mai bine. Acesta contine fibre, elimina infectiile si microbii din corp si regleaza tranzitul intestinal.

Are proprietati antimicrobiene si antifungice. Datorita acestor proprietati, uleiul de cassia previne aparitia bolilor, tratand cu succes infectiile aparatului excretor.

Imbunatateste starea de spirit. Este utilizat in aromoterapie pentru a trata depresiile si bolile psihice. Uleiul de cassia aduce mintea si corpul intr-o stare de echilibru,

Este un stimulent eficient pentru organism. Folosit singur sau in combinatie cu alte plante aromatice, uleiul de cassia este benefic pentru circulatie, digestie si metabolsim, fiind totodata
un stimulent si pentru creier.

Confera energie si tonifica pielea. Pentru cei obositi si deprimati, cateva picaturi de ulei de cassia folosite in apa de baie face minuni pentru starea de spirit. De asemenea, acest ulei intareste radacinile firelor de par si reimprospateaza pielea.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa