Unt

Lista articolelor despre unt pe AflaCum.ro

Articole despre unt

Citeste cele mai noi articole despre unt publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre unt, pe AflaCum.ro!

Untul de arahide este delicios si hranitor, insa are si o serie de intrebuintari nebanuite. Iata 8 dintre acestea:

1. Inlatura mirosurile neplacute din locuinta, prin topirea intr-o tigaie.

2. Repara zgarieturile de pe obiectele din piele, cum ar fi hainele, mobila si accesoriile, prin aplicarea pe acestea, cu miscari circulare, datorita continutului de uleiuri naturale.

Untul de arahide este un aliment bogat in proteine, ce va confera energie pentru intreaga zi, in vitaminele E, B3 si B6, in magneziu, fier, zinc si acid folic, precum si in grasimi sanatoase, care ajuta la scaderea colesterolului nociv, prevenind bolile de inima.

Pentru a evita excesul de zahar si de grasimi hidrogenate din untul de arahide din comert, il puteti prepara acasa, extrem de simplu si usor, dupa cum urmeaza:

Lucruri necesare:
• Arahide prajite nesarate
• Ulei de masline extravirgin
• Un mixer, un blender sau o rasnita de cafea
• Cani si linguri pentru masurarea cantitatilor
• O spatula
• Un borcan pentru depozitare

Untul topit se foloseste la gatirea diferitor preparate si nu este deloc greu de obtinut.

Iata 3 metode de topire a untului:

1. Topirea untului pe aragaz:

Daca vrei sa imbraci tortul intr-o glazura mai consistenta, poti alege pentru aceasta operatiune glazura de ciocolata cu unt.

Ingrediente:

100 grame ciocolata,
150 grame zahar (sau 50 grame cacao si 200 grame zahar),
un dl lapte,
unt proaspat cat o nuca.

Ingrediente:

un dl apa,
120 grame zahar,
vanilie,
4 galbenusuri,
200 grame unt proaspat.

Mod de preparare:

Se pune sa fiarba Intr-o cratita, 3 - 4 minute, apa cu zaharul. Se adauga in siropul pregatit, dupa dorinta, vanilie sau putina coaja de lamaie.

Se acopera si se lasa astfel sa stea un sfert de ora. Se freaca intr-un castron galbenusurile, turnand incetul cu incetul siropul.

Pentru aceasta reteta, in loc de lapte se foloseste unt.

Ingrediente:

un dl apa,
120 grame zahar,
vanilie,
4 galbenusuri,
200 grame unt proaspat,
o lingura caao sau 100 grame ciocolata.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Acesti biscuiti sub forma unor limbi de pisica se prepara simplu si usor, iar untul din reteta...
Acest aluat fraged din unt este imbogatit cu smantana si are o consistenta mai elastica comparativ cu...
O gustare simpla si rapida obtinuta dintr-o coca framantata cu zahar si unt sunt convrigeii vanilati. ...
Aluatul de unt este ca si aluatul frantuzesc un produs de patiserie fraged, folosit la prepararea aperitivelor...
O reteta simpla cu varza de Bruxelles se prepara cu unt la foc iute. Ingrediente: - 1...
Aceasta reteta se poate prepara atat cu conopida proaspata, cat si cu conopida congelata. Ingrediente: - 2...