Vase sange, broccoli

Lista articolelor despre vase sange si broccoli pe AflaCum.ro

Articole despre vase sange si broccoli

Citeste cele mai noi articole despre vase sange si broccoli publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre vase sange si broccoli, pe AflaCum.ro!

Arterele sunt vase de sange care transporta sangele incarcat cu oxigen de la inima la diferite tesuturi din corp.

Cea mai mare artera este aorta, ce prezinta o retea de artere mai mici, numite arteriole si capilare, ce se extind in tot corpul. Arterele sanatoase au peretii interiori fini si sangele poate curge usor prin ele.

Uneori, insa, pe peretii arterelor se pot acumula diferite substante, cum ar fi grasime, colesterol, calciu sau resturi celulare, infundand arterele si ingreunand circulatia sanguina. Arterele infundate pot provoca o serie de boli, precum infarctul miocardic sau accidentul cardiovascular. Asadar este foarte important sa evitati blocajele de la nivelul arterelor, adoptand un stil de viata sanatos si consumand alimente sanatoase.

Angiografia reprezinta un studiu radioscopic/radiografic al vaselor sangvine dupa introducerea unor substante radioopacee. Mai simplu spus, vasele de sange sunt analizate cu ajutorul razelor X. Angiografia ajuta medicul sa diagnosticheze o afectiune a inimii, astfel incat pacientul sa obtina cel mai bun tratament.

Angiografia nu este dureroasa, deoarece inainte de studiu se administreaza pacientului un sedativ usor pentru relaxare. In schimb, in timpul angiografiei se poate declansa o senzatie neplacuta de presiune. Pentru a trece mai usor peste procedura, trebuie sa te pregatesti. Iata ce sa faci inainte de angiografie:

1. Prezinta istoricul medical specialistului. Iei medicamente in fiecare dimineata? Daca daca, spune-i medicului despre ce este vorba. De exemplu, daca suferi de diabet, intreaba-l daca poti lua insulina sau medicamente pentru glicemie, inainte de testare. De asemenea, anunta specilaistul daca suferi de astm, de afectiuni ale rinichilor sau daca ai probleme de sangerare. Pot fi necesare precautii speciale, daca ai una dintre afectiunile enumerate mai sus. Probabil ti se va cere sa nu iei aspirina sau vasodilatanti pe baza de reteta, cu cateva zile inainte de test.

Broccoli este una dintre legumele cele mai sanatoase pentru organsimul uman, acesta fiind indicat de medici pentru tratarea sau ameliorarea mai multor afectiuni. Mai jos gasesti o serie de retete prin care afli cum sa prepari broccoli!

Insa, inainte de a trece la cum se prepara broccoli, sa aflam si care sunt beneficiile pentru sanatate!

Astfel, broccoli contine cantitati mari de fitonutrienti, precum sulforafanul, cu proprietati anticancerigene. Studiile arata ca indolcarbinolul din brocoli impiedica dezvoltarea celulor cancerigene in prostata si inhiba producerea de antigen specific prostatei. Totodata consumul saptamanal de brocoli scade riscul aparitiei cancerului de tip III si IV, cu 40%. Insa, daca brocoli este gatit mai mult de 5 minute, proprietatile sale anticancerigene scad, asadar este indicat sa taiati brocoli in buchetele mici, pe care sa le lasati deoparte, timp de 5 minute, inainte de gatire. Acest lucru permite elementelor de prevenire a cancerului sa se formeze inainte de gatire, deoarece caldura denatureaza enzima ce permite ca procesul sa aiba loc. Pentru a accentua efectul curativ al brocoliului, puteti adauga ulei extravirgin de masline, usturoi proaspat si piper rosu.

Consumul de fructe si legume nu iti asigura o viata sanatoasa, daca nu stii cum sa profiti de beneficiile pe care acestea le pot aduce in organism.

Iata cele mai frecvente greseli pe care oamenii le fac atunci cand consuma anumite alimente(fructe, legume, carne etc):

1. Semintele de in. Oamenii gresesc, consumand semintele de in intregi sau in iaurt. Beneficiile acestor seminte sunt multiple doar daca le vei consuma in stare naturala, dar, in acelasi timp macinate. Foloseste o rasnita de cafea, apoi consuma produsul obtinut ca atare. Semintele de in sunt bogate in fibre, acizi esentiali Omega 3(sanatosi pentru inima) si lignani(fitochimicale ce au proprietati impotriva cancerului).

Metabolismul este procesul prin care organismul transforma mancarea in energie. Rata metabolica de baza ajuta la buna functionare a organismului, cum ar fi regenerarea celulara, circulatia sanguina, respiratia si echilibrul hormonal, atunci cand se afla in repaos.

Exista o serie de factori carea influenteaza aceasta rata, cum ar fi varsta, genul, greutatea si alimentatia. Cu cat rata metabolica este mai rapida, cu atat indivizii sunt mai energici si mai activi.

Daca rata metabolica este lenta, pot aparea o serie de disfunctii cum ar fi oboseala, colesterolul marit, slabiciunea muschilor, pielea uscata, luarea in greutate, articulatiile inflamante, fluxul menstrual marit, depresia si pulsul slab. Asadar este important ca metabolismul sa fie accelerat, pentru a avea un corp sanatos.

O alimentatie echilibrata trebuie sa contina neaparat fibre, vitamine, minerale si alti nutrienti.

Iata 10 alimente hranitoare, ce nu trebuie sa lipseasca din dieta zilnica:

1. Iaurtul grecesc contine o multime de nutrienti, bacterii si proteine benefice pentru digestie si implicit pentru stomac, deci nu trebuie sa lipseasca din alimentatia zilnica. Totodata, acest aliment intareste sistemul imunitar, trateaza o serie de infectii, scade tensiunea arteriala si nivelul colesterolului. Consumati zilnic o cana de iaurt grecesc, ca atare sau cu fructe si/sau nuci.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Broccoli este o leguma verde cu numeroase beneficii asupra organismului. Bogata in vitamina C, fibre, minerale si...
Gatitul la aburi este extrem de sanatos, deoarece legumele pierd putini nutrienti si isi patreaza aroma naturala. ...
Arixtra este un medicament care ajuta la prevenirea formarii de cheaguri in vasele de sange (un medicament...
O dieta benefica pentru sanatatea inimii este adecvata si pentru mentinerea sanatatii prostatei, aceasta constand in multe...
Vara e indicat sa mananci mai mult salate si mai putina carne, iar pentru diversificare, iata o...