Victima, inec

Lista articolelor despre victima si inec pe AflaCum.ro

Articole despre victima si inec

Citeste cele mai noi articole despre victima si inec publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre victima si inec, pe AflaCum.ro!

Iata cateva informatii cu privire la primul ajutor in caz de inec:

Fiti vigilenti la semnele inecului. O persoana aflata in aceasta situatie se tine cu ambele maini de gat, deoarece ceva ii blocheaza caile respiratorii si nu poate respira. O victima constienta a unui inec nu poate vorbi sau respira corespunzator si nu poate tusi.

Rugati pacientul sa stea in picioare si puneti-va in spatele acestuia, pregatindu-va sa incepeti manevra Heimlich, in timp ce altcineva suna la salvare.

Vara, soare, mare, plaja - cuvinte aflate pe buzele celor mai multi oameni in sezonul estival. Dar odata cu vacanta, distractia si relaxarea, marea poate aduce si multe pericole, mai ales pentru cei care o cunosc prea putin.

Pentru a te aventura in apa marii este esential sa stii sa inoti. Altfel, nu intra in apa mai sus de genunchi! In plus, chiar daca esti un inotator decent, riscurile exista. Acestea sunt provocate mai ales de curentii marini care pot aparea in orice moment si te pot surprinde.

Curentii marini sunt rezultatul unor factori complecsi, precum diferenta de temperatura sau gradului de salinitate a apei marilor sau difuziunea moleculara, care atrage dupa sine o diferenta de densitate a apei. Practic, vantul, efectul solar, racirea apei, mareea, forma plajei, modul de spargere al valurilor in larg, toate determina aparitia curentilor.

Apa este un mediu nesigur si pana si cei mai buni inotatori se pot afla, la un moment dat, in pericol de inec.

Iata 3 metode de prevenire a inecului:

1. Reducerea riscului de inec:

Iata ce trebuie sa faceti ca sa ramaneti la suprafata apei in caz de inec:  

Nu va agitati dezorganizat membrele, deoarece va veti scufunda mai repede.

Miscati-va bratele si picioarele cu calm, inspre interior si exterior, nici prea repede si nici prea lent, pentru a va putea mentine pe linia de plutire si orice ati face nu disperati.

Resuscitarea cardio-pulmonara este o tehnica de repornire a inimii si a respiratiei unei persoane inainte de sosirea ambulantei.

Exista doua metode diferite, una pentru adulti si alta pentru copii. Iata cum se aplica aceasta unui copil sau adolescent:

Verificati daca victima se afla sau nu in stop cardiac. Luati pulsul la nivelul gatului si ascultati respiratia. Daca victima nu respira, incercati sa-i deschideti caile respiratorii. Daca aceasta nu are puls si nu respira inseamn ca se afla in stop cardiac si treceti la punctul 3.

Violenta conjugala este o problema frecvent intalnita in viata reala si se refera la agresiunea fizica si/sau verbala pe care unul dintre soti o exercita asupra partenerului de cuplu.

De regula, femeia este victima care suporta agresiunea sotului sau violent.

Cum poate fi combatuta violenta conjugala?

La primul semn de violenta conjugala, partea agresata trebuie sa actioneze. Nu te lasa dominata de partenerul care isi foloseste forta fizica si te santajeaza ca sa il ierti si sa ii suporti toanele.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca nu stiti sa inotati, iata cum puteti sa va mentineti la suprafata apei, in cazul unui...