Vin alb, sos vin

Lista articolelor despre vin alb si sos vin pe AflaCum.ro

Articole despre vin alb si sos vin

Citeste cele mai noi articole despre vin alb si sos vin publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre vin alb si sos vin, pe AflaCum.ro!

Budinca de albus se obtine din albusuri amestecate cu zahar si peltea/dulceata dupa preferinte.

Ingrediente:

- 8 albusuri,
- 4 linguri zahar,
- 3 linguri peltea sau zeama de dulceata,
- 2 linguri zahar pentru imbracat forma.

Mod de preparare:

Pastravul pe pat de legume cu vin alb reprezinta o reteta potrivita pentru o cina de neuitat sau pentru ocazii in care ai invitati speciali. E usor de preparat, iar gustul de exceptie e garantat.

Ingrediente:

- 4 pastravi;

Exista vinuri care pot fi consumate imediat dupa cumparare, insa unele soiuri trebuie puse la pastrare, o anumita perioada de timp, pentru a le dezvolta aroma si buchetul.

Iata cum trebuie pastrat vinul:

1. In primul rand este bine de stiut cat timp trebuie pastrat un vin. Majoritatea vinurilor pot fi pastrate doar cativa ani. Vinul alb obisnuit nu poate fi pastrat mai mult de 2 ani, iar cel rosu cel mult 3 ani. Informati-va cu privire la perioada de pastrare de la magazinele specializate.

O mancare de legume delicioasa cu sos de vin si condimente este telina cu ciuperci.

Ingrediente:

- 4 teline,
- 2 cepe,
- 200 g ciuperci,
- o lingura de faina,
- un paharel de vin,
- 2 linguri de untura,
- sare, piper,
- foaie de dafin.

Macul se gaseste in supermarket si poate fi folosit la prepararea diverselor aperitive. In acest sens, noi va propunem o budinca dulce cu mac.

Ingrediente:

- 250 grame mac,
- 2 linguri de smantana,
- o lingura apa de flori,
- 150 g unt proaspat,
- 6 oua,
- 150 g zahar,
- 150 g pesmet fin,
- unt pentru uns forma.

Pentru sos:

Inainte de a fi pregatite, fie la gratar, fie ca mancare, momitele trebuie tinute in apa rece pana ce raman albe, fara urme de sange inchegat.

Ingrediente:

- 750 g momite,
- 200 g ciuperci,
- o ceapa,
- o lingurita de faina,
- 2 linguri de unt,
- o ceasca zeama de carne,
- o lingurita de bulion,
- un paharel de vin alb,
- sare.

Mod de pregatire:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O bautura de vara, tip cocktail este si acest punci de vin. Ingrediente: - o portocala, -...
Spritul este o combinatie de vin (alb sau rosu), apa acidulata si gheata, care, in timpul verii,...