Vin rosu, vin alb

Lista articolelor despre vin rosu si vin alb pe AflaCum.ro

Articole despre vin rosu si vin alb

Citeste cele mai noi articole despre vin rosu si vin alb publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre vin rosu si vin alb, pe AflaCum.ro!

Exista vinuri care pot fi consumate imediat dupa cumparare, insa unele soiuri trebuie puse la pastrare, o anumita perioada de timp, pentru a le dezvolta aroma si buchetul.

Iata cum trebuie pastrat vinul:

1. In primul rand este bine de stiut cat timp trebuie pastrat un vin. Majoritatea vinurilor pot fi pastrate doar cativa ani. Vinul alb obisnuit nu poate fi pastrat mai mult de 2 ani, iar cel rosu cel mult 3 ani. Informati-va cu privire la perioada de pastrare de la magazinele specializate.

Iarna, cand e frig si simti nevoia sa te incalzesti cu o bautura calda si aromata, poti prepara vin fiert cu diverse arome.

Iata o combinatie parfumata pentru 4 cesti de vin fiert.

Ingrediente:

- 1 litru vin,
- 250 grame zahar,
- 4 cuisoare,
- o bucatica scortisoara,
- o bucatica coaja de lamaie/portocala, dupa gust.
- optional felii de mere sau gutui.

Spritul este o combinatie de vin (alb sau rosu), apa acidulata si gheata, care, in  timpul verii, este alegerea perfecta pentru ca racoreste, are un procent de alcool diminuat si arde caloriile.

Iata cum se face spritul:

Puneti gheata intr-un pahar (cca jumatate de pahar)

Prepararea vinului este foarte simpla, in teorie. Drojdia se imbina cu mustul intr-un mediu care permite fermentarea. Totusi, in practica, e nevoie de multa atentie si de pricepere. Vinificarea la domiciliu necesita mai multe echipamente ieftine, curatenie serioasa si rabdare cat cuprinde.

Cum sa faci vin rosu. Ai nevoie de:

- struguri;

Sfarsitul de toamna ne bucura papilele gustative cu gustul unic al gutuilor. Aceste fructe cu o aroma aparte pot fi consumate atat in stare naturala, cat si pregatite la cuptor. Astazi, ne-am gandit sa iti prezentam reteta pentru gutui la cuptor cu vin rosu.

Ingrediente:

- 3 gutui;

Inainte de a manca o prajitura sau de a bea un pahar de vin in plus, gandeste-te cum se va reflecta acest rasfat asupra aspectului tau. Anumite excese iti uratesc pielea. Nu ne crezi? Iti spunem, imediat, despre ce este vorba.

1. Cum se transforma fata dupa excesele de vin. In afara de cantitatea mare de zahar, vinul contine, uneori, pesticide si sulfuri, ce cauzeaza deshidratarea. Trupul tau pierde apa, ficatul este suprasolicitat si digestia va avea de suferit a doua zi; in aceste conditii, in timp, pielea va deveni rosiatica(mai ales in zona obrajilor), porii se vor dilata, petele si ridurile vor fi evidente pe nas si sub ochi. Nu acesta este aspectul pe care ti-l doresti, cu siguranta!

Ce sa faci? Renunta la alcool timp de cel putin 3 saptamani. Acesta este timpul necesar pentru recuperarea pielii. Se aplica, apoi, regula 80-20. Aceasta inseamna ca iti permiti un pahar sau doua in 20% din situatii. In rest, nu consumi deloc!

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pastravul pe pat de legume cu vin alb reprezinta o reteta potrivita pentru o cina de neuitat...
Vinul rosu reprezinta o bautura relaxanta, la sfarsitul unei zile stresante de munca. Consumat cu moderatie, acest...
Budinca de albus se obtine din albusuri amestecate cu zahar si peltea/dulceata dupa preferinte. Ingrediente: - 8...
Inainte de a fi pregatite, fie la gratar, fie ca mancare, momitele trebuie tinute in apa rece...
O bautura de vara, tip cocktail este si acest punci de vin. Ingrediente: - o portocala, -...