Vin

Lista articolelor despre vin pe AflaCum.ro

Articole despre vin

Citeste cele mai noi articole despre vin publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre vin, pe AflaCum.ro!

Vinul de calitate trebuie degustat in mod corespunzator, pentru a-i putea surprinde aroma si buchetul, dupa cum urmeaza:

1. In primul rand vinul trebuie sa fie la temperatura potrivita, pentru degustare. Vinul alb se pune la racit in frigider, timp de o ora, inainte de servire, iar cel rosu se serveste la temperatura camerei.

2. Apoi, trebuie sa folositi un tirbuson de calitate, pentru a scoate dopul si este indicat sa stergeti partea superioara a acestuia, dupa ce ati dezlipit invelisul de staniol.   

Vinul de casa poate fi obtinut nu numai din struguri, ci si din afine, zmeura sau alte fructe de padure. Iata ce pasi trebuie sa urmati ca sa faceti un vin de casa de calitate:

1. Cel mai important pas in producerea de vin este recoltarea strugurilor la momentul potrivit.

2. Inmuiati si fierbeti strugurii, la foc mediu, pana cand boabele se inmoaie si mustul iese din ele. Striviti boabele de struguri si presati-le, pentru a indeparta sucul de pulpa, intr-o presa de struguri.

De Craciun masa festiva este umpluta cu o multime de preparate apetisante, incat este greu sa le refuzi.

Si totusi, ca sa nu suferi de indigestie dupa o masa copioasa, sunt cateva combinatii alimentare de care trebuie sa te feresti. Mananca cu prudenta din toate preparatele, fara sa abuzezi de tocaturi, carne grasa si alte bombe hipercalorica, periculoase pentru silueta si devastatoare pentru sanatate.

Stii care sunt combinatiile alimentare interzise de sarbatori? Ei bine, iata cateva ingrediente care nu trebuie amestecate la masa de Craciun, mai ales daca suferi cu stomacul, ai probleme cu fierea sau cu ficatul.

Caipirinha este o bautura cunoscuta in mod special in Brazilia.

In mod traditional este preparata ca o bautura tare, si contine cachaça sau vodca. Pentru variantele mai slabe se poate folosi si vin.

Ingrediente

30 ml cachaça, vodca sau vin
2 lamai sau lime (coapte si de marime medie)
5 cuburi de gheata
8 grame de zahar brun, zahar sau sirop (sau dupa gust)

Mod de preparare

Feliaza lamaile sau lime-urile.

Pentru aceasta reteta se fierbe vin alb, iar o data luat de pe foc vinul este amestecat cu aluatul de gogosi.

Ingrediente:

un pahar de vin alb,
o lingura de unt,
o lingura de zahar,
200 grame faina,
4 oua,
un praf de sare,
untura pentru prajit,
zahar vanilat.

Inainte de a fi date la cuptor, ciupercile se umple cu diverse ingredinte, cum ar fi coditele de la ciuperci si ceapa.

Ingrediente:

- un kg ciuperci,
- o ceapa,
- o lingura de unt,
- 25 grame unt proaspat,
- o lingurita de faina,
- un paharel de vin,
- o lingura de bulion,
- 2 linguri de pesmet, o lingurita de frunze de patrunjel tocat,
- sare, piper.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vinul fiert se consuma in sezonul rece in combinatie cu fructe de toamna (mere, gutui), dar si...
Spritul este o combinatie de vin (alb sau rosu), apa acidulata si gheata, care, in timpul verii,...