Vinete, chiftele

Lista articolelor despre vinete si chiftele pe AflaCum.ro

Articole despre vinete si chiftele

Citeste cele mai noi articole despre vinete si chiftele publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre vinete si chiftele, pe AflaCum.ro!

O reteta de vara cu legume care are o aroma deosebita sunt chiftelele de vinete coapte asezonate cu sos de rosii.

Ingrediente:

- 3 vinete mijlocii,
- 2 oua,
- 2 linguri de faina,
- sare, piper,
- 3 linguri de ulei.

Parjoalele sunt chiftele mari, aparte, pe care orice gospodina/gospodar le poate face. Trebuie doar putina pricepere si ingredientele potrivite. Azi, iti prezentam o reteta de parjoale care au la baza un amestec de carne de vita si slanina de porc. Va iesi o minunatie culinara.

Parjoale. Ingrediente:

- 500 grame de carne de vita/ de carne tocata;

Credem ca nu exista gospodar sau gospodina din Romania care sa nu pregateasca macar putina zacusca atunci cand frunzele ingalbenesc si toamna cu a sa cromatica ne viziteaza. Daca esti hotarat/a si anul acesta, ti-am pregatit o reteta aparte, fara coacere si fara sterilizare!

Zacusca de vinete. Ingrediente(pentru circa 3,5 kilograme):

- 2 kilograme de vinete;

Romanii sunt, in general, mari iubitori de vinete. Le consuma intr-o diversitate de retete, de la salata de vinete pana la mancarea de vinete. Multi pun aceste legume delicioase si la conserva pentru iarna. Despre aceasta metoda vom scrie azi. Iti prezentam o reteta de vinete la borcan care, foarte probabil, va intra pe lista ta de favorite.

Vinete la borcan. Ingrediente pentru 2,5 litri:

- 3 kilograme de vinete;

- 300 mililitri de ulei rafinat de floarea-soarelui;

Chiftelele de somon reprezinta o alternativa supergustoasa la fileul obisnuit de somon. Nu trebuie sa fii chef pentru a le prepara si nici nu dureaza foarte mult. In plus, poti servii acese minunatii in mai multe feluri: intr-un burger, alaturi de salatele preferate sau cu diverse garnituri.

Chiftele de somon. Ingrediente:

- o cutie de somon fara piele si dezosat / 500 grame de somon salbatic proaspat;

Vinetele proaspete pot fi congelate pentru a fi gatite chiar si dupa un an! Pentru a congela legumele cu succes, e necesar sa le cureti, sa le tai rondele si sa le oparesti. Iata ghidul complet pentru congelarea vinetelor.

Cum sa congelezi vinetele:

1. Alege vinete proaspete. Cu cat vinetele sunt mai proaspete, cu atat vor rezista mai bine si mai mult la congelator. Legumele alese ar trebui sa fie coapte, dar sa nu aiba seminte pe deplin mature. Cauta vinete care au o nuanta uniform intunecata. Nu folosi legume moi sau cu pete deschise la culoare. Soiurile traditionale negre sunt mai rezistente la congelator decat soiruile violet. Toate pot fi congelate, insa cele violet se vor inmuia mai repede. Asta nu te va impiedica, insa, sa le gatesti cu succes! Daca nu poti congela imediat vinetele, pastreaza-le la frigider. Nu uita, insa: cu cat le congelezi mai rapid, cu atat vor fi mai rezistente.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Chiftele sau parjoale! Credeati ca aceste minunatii se fac doar in locurile pitoresti din Romania? Nu. Ele...
Vinetele sunt un deliciu indiferent in ce perioada a anului le consumi. Iarna, insa, nu e sezonul...
Vinetele nu sunt neaparat pretentioase la sol, insa fara un nivel adecvat de umiditate nu se vor...
Iti plac vinetele? Ar trebui sa incerci si alte retete in afara de clasica salata de vinete...
Ai o gradina frumoasa cu sol fertil? Daca da, te sfatuim sa cultivi, pe langa legumele si...
Zacusca! O gustare pe care orice roman o adora. Cati stiu sa o prepare, insa? Multi, cel...