Vinuri, vin alb

Lista articolelor despre vinuri si vin alb pe AflaCum.ro

Articole despre vinuri si vin alb

Citeste cele mai noi articole despre vinuri si vin alb publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre vinuri si vin alb, pe AflaCum.ro!

Exista vinuri care pot fi consumate imediat dupa cumparare, insa unele soiuri trebuie puse la pastrare, o anumita perioada de timp, pentru a le dezvolta aroma si buchetul.

Iata cum trebuie pastrat vinul:

1. In primul rand este bine de stiut cat timp trebuie pastrat un vin. Majoritatea vinurilor pot fi pastrate doar cativa ani. Vinul alb obisnuit nu poate fi pastrat mai mult de 2 ani, iar cel rosu cel mult 3 ani. Informati-va cu privire la perioada de pastrare de la magazinele specializate.

Romania este o tara binecunoscuta pentru vinurile sale de inalta calitate! Daca esti un degustator la inceput de drum, trebuie sa citesti acest articol. Iti vom prezenta 5 dintre cele mai bune vinuri romanesti.

Vinuri romanesti de inalta calitate:

1. Grasa de Cotnari. Vorbim despre, probabil, cel mai cunoscut tip de vin din Romania. E consumat atat de finii cunoscatori, cat si de catre consumatori de rand. Originar din regiunea istorica a Moldovei, acest vin este recunoscut pentru aromele sale intense de flori de salcam si fructe exotice. Grasa de Cotnari este un vin alb aflat pe lista celor mai vechi soiuri autohtone de struguri. Ofera un gust complex si rafinat, cu note echilibrate de flori albe, piersici si miere.

Pastravul pe pat de legume cu vin alb reprezinta o reteta potrivita pentru o cina de neuitat sau pentru ocazii in care ai invitati speciali. E usor de preparat, iar gustul de exceptie e garantat.

Ingrediente:

- 4 pastravi;

In general vinul la sticla trebuie consumat imediat dupa desfacere, pentru a evita oxidarea si transformarea acestuia in otet, insa exista situatii in care acest lucru nu este posibil.

Iata cum trebuie pastrat vinul dupa desfacerea unei sticle:

1. Puneti dopul la loc si introduceti sticla de vin in frigider, pentru a impiedica oxidarea, accelerata de caldura. Astfel, veti putea pastra vinul timp de cateva zile. Este important ca dopul sa nu fie deteriorat sau rupt. Daca nu doriti sa refolositi dopul de pluta, puteti cumpara capace de plastic.

Budinca de albus se obtine din albusuri amestecate cu zahar si peltea/dulceata dupa preferinte.

Ingrediente:

- 8 albusuri,
- 4 linguri zahar,
- 3 linguri peltea sau zeama de dulceata,
- 2 linguri zahar pentru imbracat forma.

Mod de preparare:

Inainte de a fi pregatite, fie la gratar, fie ca mancare, momitele trebuie tinute in apa rece pana ce raman albe, fara urme de sange inchegat.

Ingrediente:

- 750 g momite,
- 200 g ciuperci,
- o ceapa,
- o lingurita de faina,
- 2 linguri de unt,
- o ceasca zeama de carne,
- o lingurita de bulion,
- un paharel de vin alb,
- sare.

Mod de pregatire:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O bautura de vara, tip cocktail este si acest punci de vin. Ingrediente: - o portocala, -...
Spritul este o combinatie de vin (alb sau rosu), apa acidulata si gheata, care, in timpul verii,...