Vitel, zbarciogi

Lista articolelor despre vitel si zbarciogi pe AflaCum.ro

Articole despre vitel si zbarciogi

Citeste cele mai noi articole despre vitel si zbarciogi publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre vitel si zbarciogi, pe AflaCum.ro!

Zbarciogii sunt un soi de ciuperci care pot fi umpluti cu carne si alte ingrediente.

Iata o reteta gustoasa de zbarciogi umpluti.

Ingrediente:

- un kg zbarciogi,
- 400 g carne de miel sau de vitel,
- o felie de paine,
- o ceapa mica,
- un ou,
- sare, piper,
- 3 linguri de unt,
- ½ lingurita de faina,
- o ceasca zeama de carne sau apa,
- 3 linguri de smantana.

Mod de preparare:

Picioarele de vitel sau rasolul de vita se consuma fiert impreuna cu sos si ciuperci calite in unt sau ulei.

Ingrediente:

- 3 - 4 picioare de vitel (circa 1,5 kg),

- 2 litri apa,

Ciulamaua de vitel se obtine din zeama de carne, bucati de vitel si sos alb.

In apa de fierbere se adauga si zarzavat pentru a desavarsi gustul preparatului.

Ciulamaua se mai prepara si cu carne de pasare (pui, curcan, gaina) si se serveste cu mamaliga.

Carnea de vitel asezonata cu ciuperci este apreciata atat pentru valoarea gustativa a preparatului, cat si pentru valoarea sa nutritiva.

Bogata in fier, carnea de vita este completata de continutul bogat in vitamine din complexul B ale ciupercilor, motiv pentru care acest preparat culinar este excelent pentru cei care au probleme cu anemia.

Ingrediente:

- 750 g carne,
- 400 g ciuperci,
- o lingura de unt sau ulei,
- o lingurita de faina,
- un paharel vin,
- o ceasca zeama de carne sau apa,
- o lingurita de bulion,
- o ceapa mica,
- sare.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.