Zahar, grasimi

Lista articolelor despre zahar si grasimi pe AflaCum.ro

Articole despre zahar si grasimi

Citeste cele mai noi articole despre zahar si grasimi publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre zahar si grasimi, pe AflaCum.ro!

In timp ce alimentele bogate in magneziu si vitamine din complexul B te ajuta sa scapi de migrene, exista si produse contraindicate pentru aceasta afectiune, cum sunt alcoolul sau cafeaua.

Pana sa ajungi la medicul de familie sau la un doctor specialist pentru un control amanuntit, vezi ce alimente sa eviti ca sa scapi de migrena.

produse bogate in grasimi (carne aromata, preparate picante, slanina etc)

Abdomenul umflat este doar una dintre simptomele balonarii, o stare ce poate crea un disconfort sporit.

Iata ce puteti face pentru a evita balonarea:

Optati pentru o alimentatie sanatoasa

Zaharul este unul dintre alimentele de care omul modern se teme! Se intampla, deoarece pe toate canalele de informare, medicii nutritionisti si nu numai vorbesc despre pericolele consumului de zahar. In realitate, nu e chiar asa! Zaharul procesat, in varianta sa cea mai cunoscuta de zahar alb, poate dauna, mai ales in urma consumului exagerat. In schimb, exista zaharuri sanatoase, cum ar fi melasa(aliment obtinut din trestie de zahar sau sfecla de zahar), de care organismul are nevoie.

Consumate cu moderatie, zaharurile bune satisfac pofta de dulce, calmeaza si chiar pot impiedica procesul de ingrasare. Altfel spus, o cantitate moderata de zahar in fiecare zi e chiar necesara. Iata ce se poate intampla in organismul tau daca renunti definitiv la consumul de zahar:

1. Parul creste mai lent. E adevarat ca prea mult zahar rafinat nu face bine parului. In schimb, consumul de melasa ajuta la cresterea podoabei capilare. Trestia de zahar este un diuretic natural si ajuta la eliminarea toxinelor si a excesului de sare din organism, usurand munca rinichilor. Atunci cand rinichii nu functioneaza corect, pot aparea complicatii grave, inclusiv caderea parului . Adauga, asadar, putina melasa in dieta zilnica pentru a avea un par stralucitor si sanatos.

Zaharul este aliment de baza, insa se poate trai fara el. In cazul in care, din varii motive nedorite, acest produs nu s-ar mai gasi pe rafturile magazinelor, am avea cu ce sa-l inlocuim. Iata care sunt cei mai sanatosi inlocuitori pentru zaharul rafinat, care, stim cu totii, nu e tocmai bun pentru organism, mai ales in cantitati exagerat de mari.

Cu ce poti inlocui zaharul:

Mierea nu e doar dulce, ci si un aliment sanatos pentru organism! Nu e chiar cum cred unii un adevarat miracol care vindeca multe boli, insa e clar mai sanatos decat zaharul. Iata ce proprietati are mierea naturala:

Consumul regulat de zaharuri rafinate poate produce numeroase probleme de sanatate. Fructele contin, la randul lor, zahar, dar ofera mai multa valoare nutritiva sub forma de vitamine si fibre. Asadar, macar ocazional e de preferat sa inlocuiesti zaharul clasic cu cel pe care ti-l ofera diferitele fructe! Despre toate acestea, in materialul de mai jos.

Cum sa inlocuiesti zaharul rafinat cu cel din fructe:

Fa un piure de fructe. Pune o banana, ceva smochine si papaya/alt fruct exotic intr-un robot de bucatarie si amesteca pana cand obtii o pasta uniforma. Poti coace fructele putin inainte, daca doresti. Adauga piureul obtinut in retetele preferate, ca inlocuitor de zahar! Daca o reteta necesita, spre exemplu, o ceasca de zahar, poti folosi o jumatate de cana de piure.

Nutritionistii recomanda ca o femeie sa consume maximum 24 grame de zahar pe zi, in timp ce un barbat poate consuma pana la 36 grame. Din pacate, putini oameni reusesc sa se mentina in zona sanatoasa. E dificil, avand in vedere varietatea mare de alimente care contin zahar. Stiai, spre exemplu, ca o cutie de suc contine circa 40 grame de zahar? Poate ca da, deoarece cam toata lumea stie ca bauturile racoritoare au un continut ridicat de zahar. In schimb, putini stiu ca o supa de rosii la conserva poate contine pana la 20 grame de zahar pe portie!

Alimente populare care contin mai mult zahar decat crezi:

Supa la conserva. Multi sunt tentati sa creada ca supa cumparata din magazin e o combinatie sanatoasa de apa si legume nutritive. Daca te uiti, insa, pe ambalaj, vei observa ca o singura cutie din aceasta supa poate acoperi intreaga cantitate zilnica necesara de zahar. Fenomenul este frecvent intalnit in supele pe baza de rosii, unde zaharul este folosit pentru a echilibra aciditatea tomatelor.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pericolul numit zahar este prezent in fiecare aliment/bautura dulce. Si ca orice exces, consumul de zahar produce...
Insomnia poate fi provocata de o stare mentala nepotrivita, dar si de alimentatie. Mai jos iti prezentam...
Astazi, iti prezentam o prajitura aromata si pufoasa, pe care o poti prepara la orice ocazie. Reteta...
Simti ca te-ai ingrasat peste masura? Cel mai probabil, alimentatia este de vina. Nu-ti face griji! Incepand...
Ai mancat vreodata pere impachetate? Daca nu, e timpul sa o faci. Sunt foarte gustoase si se...
Socata este bautura specifica lunii mai. Romanii o prepara cu mare placere, la fel cum o si...