Zahar, stres

Lista articolelor despre zahar si stres pe AflaCum.ro

Articole despre zahar si stres

Citeste cele mai noi articole despre zahar si stres publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre zahar si stres, pe AflaCum.ro!

Abdomenul umflat este doar una dintre simptomele balonarii, o stare ce poate crea un disconfort sporit.

Iata ce puteti face pentru a evita balonarea:

Optati pentru o alimentatie sanatoasa

Sindromul de stres post-traumatic (PTSD) este o afectiune psihologica care se instaleaza in urma experientelor traumatice severe sau repetate, precum abuzul emotional, fizic sau sexual, neglijenta severa sau tortura. PTSD nu e usor de tratat, deoarece bolnavul simte nevoia de a se izola fata de familie si prieteni. Exista, totusi, modalitati de a gestiona simptomele acestei tulburari.

Cum sa faci fata sindromului de stres post-traumatic. Ajutor specializat:

1. Obtine un diagnostic corect. PTSD este o tulburare de anxietate si simptomele se pot suprapune adesea cu cele ale altor afectiuni asemanatoare. Pentru a primi un diagnostic de PTSD, trebuie sa ai un istoric de expunere la un eveniment traumatic care indeplineste conditii specifice. De exemplu, trebuie sa prezinti simptome din fiecare dintre cele patru grupuri de simptome pentru o anumita perioada de timp:

Zaharul este unul dintre alimentele de care omul modern se teme! Se intampla, deoarece pe toate canalele de informare, medicii nutritionisti si nu numai vorbesc despre pericolele consumului de zahar. In realitate, nu e chiar asa! Zaharul procesat, in varianta sa cea mai cunoscuta de zahar alb, poate dauna, mai ales in urma consumului exagerat. In schimb, exista zaharuri sanatoase, cum ar fi melasa(aliment obtinut din trestie de zahar sau sfecla de zahar), de care organismul are nevoie.

Consumate cu moderatie, zaharurile bune satisfac pofta de dulce, calmeaza si chiar pot impiedica procesul de ingrasare. Altfel spus, o cantitate moderata de zahar in fiecare zi e chiar necesara. Iata ce se poate intampla in organismul tau daca renunti definitiv la consumul de zahar:

1. Parul creste mai lent. E adevarat ca prea mult zahar rafinat nu face bine parului. In schimb, consumul de melasa ajuta la cresterea podoabei capilare. Trestia de zahar este un diuretic natural si ajuta la eliminarea toxinelor si a excesului de sare din organism, usurand munca rinichilor. Atunci cand rinichii nu functioneaza corect, pot aparea complicatii grave, inclusiv caderea parului . Adauga, asadar, putina melasa in dieta zilnica pentru a avea un par stralucitor si sanatos.

Viata omului modern este nelipsita de stres. Uneori, stresul cotidian se rasfrange asupra corpului si la nivel exterior, nu doar la nivelul organelor interne. Asa a aparut, de exemplu, ceea ce specialistii au denumit burta de stres. Nu vorbim despre o afectiune grava(nici macar despre un diagnostic medical), ci despre un raspuns al organismului la stresul zilnic.

Burta de stres sau cresterea grasimii abdominale se produce atunci cand nivelul de cortizol (hormonul stresului) creste, favorizand si cresterea apetitului. Intr-o perioada prelungita de stres, corpul stocheaza cortizolul in stomac, ca parte a raspunsului sau de lupta. Toate corpurile sunt frumoase, dar stim ca greutatea in plus te poate face sa te simti putin nesigura, asa ca am intocmit o lista cu metode prin care poti scapa de burta de stres.

Cum sa scapi de burta de stres:

Femeile sunt mai predispuse decat barbatii sa raporteze simptome fizice, cum ar fi dureri de cap si stomac deranjat, din cauza stresului. Cel putin asta indica oamenii de stiinta. De asemenea, reprezentantele sexului frumos se vaita mai des decat barbatii cu privire la nivelul de stres la care sunt supuse. Sa vedem, insa, de ce au nevoie ambele sexe pentru a putea face fata stresului.

Cum gestionam stresul. Diferente majore intre barbati si femei

Hormonii fac diferenta. Barbatii si femeile reactioneaza diferit la stres din cauza hormonilor. Trei substante joaca un rol important in reactia umana la stres: cortizolul, epinefrina si oxitocina(ocitocina). In cazul femeilor stresate, cortizolul si epinefrina intra in sange, iar oxitocina este eliberata din creier, ceea ce favorizeaza emotiile. La barbati, oxitocina este eliberata in cantitati mult mai mici, astfel incat sunt implicate mai putine emotii.

Zaharul este aliment de baza, insa se poate trai fara el. In cazul in care, din varii motive nedorite, acest produs nu s-ar mai gasi pe rafturile magazinelor, am avea cu ce sa-l inlocuim. Iata care sunt cei mai sanatosi inlocuitori pentru zaharul rafinat, care, stim cu totii, nu e tocmai bun pentru organism, mai ales in cantitati exagerat de mari.

Cu ce poti inlocui zaharul:

Mierea nu e doar dulce, ci si un aliment sanatos pentru organism! Nu e chiar cum cred unii un adevarat miracol care vindeca multe boli, insa e clar mai sanatos decat zaharul. Iata ce proprietati are mierea naturala:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Consumul regulat de zaharuri rafinate poate produce numeroase probleme de sanatate. Fructele contin, la randul lor, zahar,...
Sansele sa ramai gravida sunt de 31%, daca intretii raporturi sexuale cu o zi inainte de ovulatie...
Nutritionistii recomanda ca o femeie sa consume maximum 24 grame de zahar pe zi, in timp ce...
Aproximativ 275 milioane de oameni sufera de anxietate, pe intreg Mapamondul. Stresul este o alta problema majora:...
Covid 19 a dat intregul Mapamond peste cap! Vietile noastre, asa cum le stiam, nu mai exista....
Zaharul e folosit, in mare masura, in alimentatie. Indulceste si astfel da un gust mai bun alimentelor....