Zmeura, marmelada

Lista articolelor despre zmeura si marmelada pe AflaCum.ro

Articole despre zmeura si marmelada

Citeste cele mai noi articole despre zmeura si marmelada publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre zmeura si marmelada, pe AflaCum.ro!

Culeasa in lunile iunie si iulie, zmeura este vedeta inconfundabila a sezonului estival.

Din ea se pot prepara bauturi (compot, sirop), sos de zmeura, dar si marmelada. Pentru a prepara marmelada de zmeura, se pune la un kilogram de fructe 500 grame zahar.

Mod de preparare:

Se spala zmeura, iar fructele se scurg bine pe o sita.

Checul este o prajitura cu origine in Anglia, dar preparat cu succes de gospodinele din intreaga lume. Exista o multime de retete pentru celebrul chec. Azi, ne vom opri asupra uneia care are la baza delicioasele si sanatoasele zmeure! Daca nu ai zmeure, poti folosi fructe de padure. Checul va fi la fel de gustos!

Chec cu zmeura. Ingrediente:

- 2 oua;

Culturile de zmeura se infiinteaza, in general , toamna, in zone insorite. Zmeurul se adapteaza bine in gradina chiar si in spatii mici. Creste, cu predilectie, in zonele de deal si munte.

Zmeurul se simte bine intr-un climatul umed si racoros, precum in zonele cu paduri de foioase, idar are nevoie de un teren insorit. Excesul de umiditate, inghetul si vantul puternic ii afecteaza cresterea. Cultura se infiinteaza pe soluri usoare, fertile si bine drenate, solurile grele si argiloase nefiind recomandate, deoarece retin la suprafata o cantitate mare de apa.

Cum sa infiintezi o cultura de zmeura:

Zmeura face parte, dupa cum bine stim, din categoria fructelor de padure. Aceste minunatii ale naturii sunt foarte sanatoasa pentru orice persoana, indiferent de varsta.

Beneficiile consumului de zmeura:

1 Mentine sanatatea ochilor. Datorita luteinei, zmeura este potrivita pentru combaterea bolior de ochi.

Cornulete cu smantana umplute cu nuca sau cu marmelada! Poate n-ai pregatit, inca, asa ceva, dar ne este greu sa credem ca nu ai mancat in copilarie, de la mama sau de la bunica! Daca te-au cuprins amintirile si mai ales poftele, nu mai sta pe ganduri! Apuca-te de treaba! Iti prezentam reteta in cele ce urmeaza.

Ingrediente:

- 250 grame unt proaspat ( untul poate fi inlocuit cu untura);

Fructele mici se gasesc din plin pe tarabe, in aceasta perioada. Facem referire la mure, zmeura, afine sau coacaze. Te poti delecta cu ele in stare naturala, dar ai putea sa le gusti cu placere si in sezonul rece. Trebuie doar sa le congelezi. Iti aratam cum!

1. Curata fructele si spala-le( murele nu se spala sub jet, deoarece sunt fragile. Pune-le in strecuratoare si scufunda-le in apa de cateva ori).

2. Scurge bine apa, punanad fructele intr-o sita sau pe servetele absorbante.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Perfecte pentru o zi linistita in familie, rulourile cu marmelada sunt un dulce de casa ce poate...
In sezonul rece este timpul sa culegi roadele muncii tale si sa folosesti conservele din camara in...
O rulada usor de obtinut in propria bucatarie din doar patru ingrediente de baza este rulada de...
Din categoria dulciurilor preparate in casa face parte si rulada umpluta cu mere si marmelada. Ingrediente: 150...
Din categoria prajiturilor de casa face parte si rulada cu marmelada. Pentru aceasta reteta se poate folosi...
Pentru a desavarsi gustul perelor, puteti folosi nuci pisate sau alte ingrediente la alegere. Acestea se introduc...