Cum sa tunzi un pom fructifer?

Cum sa tunzi un pom fructifer?

Taierea / tunderea copacilor sau emondarea stimuleaza cresterea, imbunatateste productia de fructe si da pomului forma unui pahar de vin.

Este deosebit de important sa ingrijesti pomii fructiferi in mod corespunzator astfel incat sa devina producatori de fructe robuste. Invata cand si cum sa-ti emondezi pomii fructiferi ajutandu-te de ghidul de mai jos si incepe sa cresti pomi mai sanatosi si mai productivi.

Metoda 1: Cand sa emondezi?

Emondeaza pomii fructiferi in timpul iernii, cand copacul este in repaus. Repaus inseamna ca pomul nu dezvolta nici o frunza sau fruct. Acest lucru te ajuta sa tintesti zonele din care vrei sa emondezi si stimuleaza cea mai buna productie posibila.

Emondarea pe timp de vara incetineste procesul de coacere si poate expune fructele la arsuri solare. Daca vrei sa incetinesti cresterea copacului cu toate acestea, il poti emonda la inceput de vara pentru a-i stagna cresterea.

Emondeaza pomii imediat dupa ce i-ai plantat. Taie trunchiul principal pana la o inaltime cuprinsa intre 60-76 cm. Taie mugurii laterali pana raman nu mai mult de doi.

Emondeaza-ti pomii intens in primii trei ani. Emondarea masiva din timpul primilor ani inseamna un randament de fructe redus la inceput, dar pe termen lung, copacii vor deveni puternici si productivi.

Pagina 1/6

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sa stii cum sa tunzi (emondezi) un piersic in mod corespunzator este esential pentru dezvoltarea plantei. Tunderea...
Sa-ti cresti propriul mar iti poate aduce mai multe beneficii: vei avea frumusete in gradina, fructe proaspete...
Alimentele sunt modificate genetic pentru a deveni mai rezistente la virusi, pentru a li se imbunatati valoarea...