IT&C

Internetul, tabletele, telefoanele sau tv-ul sunt din ce in ce mai mult elemente indispensabile vietii noastre. Afla ce software-uri si aplicatii sa instalezi pentru a le folosi cat mai bine.

Internet Software Telefoane Tablete Audio, Video si TV Hardware

Omul modern pierde ore intregi in fiecare an, apeland call-center-urile diverselor companii care le ofera produse si servicii. Nici romanul nu e scutit de acest calvar! Pentru ca da! Atunci cand vrei sa obtii, spre exemplu, o informatie de la operatorul unei anumite firme, ai de asteptat minute in sir, poate chiar zeci de minute, pana cand reusesti sa ajungi la respectiva persoana.

Ebay reprezinta unul dintre cele mai mari site-uri de comert online din lume. Pentru a putea sa folosesti eBay, ai nevoie de un cont de utilizator. Odata ce l-ai creat, vei putea sa licitezi pentru diverse articole, sa cumperi instant articole si chiar sa devii furnizor online, vanzand propriile articole catre oameni din intreaga lume.

WhatsApp reprezinta una dintre cele mai populare aplicatii de comunicare prin intermediul mesajelor text, audio si video! Creata pentru telefoane, aplicatia a fost si este atat de utilizata incat a avut nevoie de versiuni si pentru celelalte dispozitive foarte populare: PC, tableta, laptop. Asadar, poti utiliza WhatsApp pe computer prin intermediul aplicatiei WhatsApp Web.

Esti incepator/oare in ale Excelului? Daca da, atunci, cel mai probabil, inca nu stii sa folosesti anumite functii foarte importante. Spre exemplu, foaia de calcul va fi inutila, daca nu stii sa inserezi(adaugi) randuri. Nu iti face griji! E mai simplu decat pare!

Pandemia a dominat vietile oamenilor si in 2021! Romanii, precum majoritatea cetatenilor lumii, sunt in continuare sub impresia Covid 19. S-au schimbat, insa, anumite nuante fata de anul 2020. Asta arata listele cu cele mai populare cautari de pe google. Sa vedem, asadar, ce le-a captat atentia conationalilor nostri in 2021!

Curiozitatea este o manifestare fireasca ce ne-a permis evolutia de-a lungul anilor. Suntem curiosi si bine facem, deoarece cunoasterea ne dezvolta la nivel personal si, intr-un final, ca grup social. Pana in era internetului, era necesar sa ne informam la fata locului(empiric) sau din carti. In zilele noastre lucrurile s-au schimbat: putem gasi aproape orice raspuns pe internet.

Vrei sa-ti cumperi un televizor nou, dar nu prea stii ce sa alegi? Primul criteriu de care vei tine cont, evident, este bugetul. Apoi, odata ce ai stabilit cati banuti vei investi in acest dispozitiv electronic, va trebui sa alegi marimea, diagonala, marca si poate cel mai important rezolutia. Pentru ca da, calitatea imaginii tine de rezolutia cu care este inzestrat televizorul. Astazi, iti vom explica tot ce trebuie sa stii despre rezolutiile tv.

Metoda de inselatorie Accidentul este veche, dar, din pacate, inca eficienta! Multe persoane inca sunt pacalite prin acest tipar de escrocherie, chiar daca s-au dezvaluit multe cazuri in presa de pe intreg Mapamondul, in ultimii 10-20 ani. Si daca, initial, metoda Accidentul era aplicata, in general, prin apel telefonic, trendul a adus-o in zona mesageriei WhatsApp!

Ai pregatit Craciunul ca la carte, cu decorul dorit si masa speciala? Foarte bine. Totusi, s-ar putea sa iti fi scapat ceva. E vorba despre decorarea computerului personal. Nu. Nu vei pune beteala sau sclipici peste el, ci doar ii vei schimba tema in ton cu marea sarbatoare care tocmai iti bate la usa. Iata cat de simplu este!

Apple a anuntat pe 14 septembrie 2021 lansarea iPhone 13. Cel mai nou iPhone vine intr-o varietate de modele: iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro si iPhone 13 Pro Max. Fiecare model include o multime de functii noi, chiar si in comparatie cu iPhone 12. Iata care sunt diferentele dintre noul iPhone si modelele mai vechi.

Ai probleme la incarcarea iPhone-ului? Este posibil ca in interiorul mufei de incarcare sa se fi acumulat praf si alte murdarii. Din aceasta cauza, incarcarea este afectata. De aceea, iti dam o mana de ajutor! Iata cum sa cureti simplu mufa(portul) telefonului.

Repornirea telefonului este o miscare necesara pentru a mentine viteza telefonului. Probabil, ai auzit destui specialisti in domeniu ce recomanda repornirea dispozitivului o data pe saptamana. Se pare, insa, ca nu e suficient. De asemenea, daca memoria telefonului este redusa , trebuie sa alegi cu grija aplicatiile pe care sa le actualizezi. Altfel, vei micsora viteza telefonului. Nu-ti face griji! Exista mici trucuri care te vor ajuta sa iti mentii mobilul in parametri optimi.

Navigarea pe aplicatia Apple Maps ar trebui sa ofere indicatii vocale la fiecare pas, inca de la bun inceput. In cazul in care optiunea este dezactivata, o poti reactiva foarte simplu. De asemenea poti modifica vocea, micsora sau mari nivelul volumului. Despre toate acestea, explicit in materialul de mai jos.

Internetul este locul in care, multi dintre noi, discutam cu prietenii, dezvoltam site-uri, lucram, invatam lucruri noi si ne distram. Din pacate, popularizarea internetului a adus de la sine tot felul de escroci, care fac un scop din a pacali online. Pentru a te mentine in siguranta in timp ce navighezi pe internet, trebuie sa iei o serie de masuri. Fii atent/a la hackeri si la agresori cibernetici! Nu uita sa iti pastrezi in siguranta informatiile personale in mediul online!

Te bucuri de noul tau telefon? E normal. Are designul dorit de tine, un ecran generos, se misca foarte bine si poti instala cam orice aplicatie doresti! Il ingrijesti, insa, cum se cuvine? Pentru ca da! Functionarea telefonului depinde de felul in care utilizezi dispozitivul. Iata un set de sfaturi de la angajatii Apple cu privire la modul in care trebuie sa folosesti si sa pastrezi un telefon. Multe dintre regulile de mai jos sunt valabile atat in cazul iPhone cat si in cel al telefoanelor cu Android.

Unde exista internet, exista si posibilitatea ca telefonul tau sa fie piratat de catre hackeri. Nu s-a descoperit, inca, dispozitivul care sa fie 100% ferit de infractiunile informatice. Pentru a reduce potentialele riscuri, trebuie sa tii cont de aspectele pe care ti le prezentam mai jos.

Omul modern isi atinge telefonul, in medie, de 2617 ori pe zi! Astfel, poti nega sau admite dependenta fata de acest dispozitiv, insa trebuie sa intelegi ca el joaca un rol foarte important in viata ta. Pentru a te lamuri, am facut un exercitiu de imaginatie pe care te invitam sa il pui in practica: lasa telefonul deoparte o saptamana! Vei simti , in mare masura, ceea ce noi, bazandu-ne pe studii, am scris in cele ce urmeaza.

Esti mare amator de jocuri, dar nu ai timp sa stai prea mult in camera preferata pentru a-ti pune pasiunea in practica? Ai solutia unui laptop dedicat jocurilor! Probabil ca stii cum trebuie sa alegi un astfel de device. Daca ai dubii, le risipim in cele ce urmeaza.

Smartphone-urile ne simplifica mult viata. Singurul lor mare dezavantaj? Durata bateriei. Doar astazi circa 5,13 miliarde de oameni isi vor incarca telefoanele! Din fericire, exista cateva trucuri prin care poti transforma o incarcare banala a bateriei intr-una mai rapida!

Podcast-ul este cea mai recenta modalitate tehnologica pentru scoli si companii de a crea programe audio care sa permita elevilor si angajatilor sa se aboneze, sa descarce si sa asculte fisiere cu usurinta. Oricine se poate abona simplu la diverse Podcast-uri pentru a primi fisiere noi, descarcandu-le pe un iPod sau pe un computer. Suna usor, dar la fel ca orice alt gadget sau caracteristica tehnologica, podcast-ul vine cu dezavantajele sale.