Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Astazi, iti prezentam o modalitate aparte de preparare a carnii de pui. Este vorba despre piept de pui Kiev. Asa cum, cu siguranta, ti-ai dat seama seama, este o reteta preluata de la vecinii nostri din Ucraina.

Prajitura cu branza si dovleac este atat de buna incat va fi savurata chiar si de cei care nu se prea omoara cu consumul de dovleac. Iata reteta simpla pe care nu ai cum s-o ratezi!

Salata bavareza este o speciliatate care-ti va da pe spate oaspetii, indiferent cat de pretentiosi ar fi. E foarte gustoasa si arata minunat.

Vrei un lapte de calitate pe care sa-l poti folosi cu incredere si placere la orice desert? Astazi, iti aratam cum sa faci lapte condensat de casa!

Dulceata de capsuni este minunata, daca stii s-o prepari. O poti face prin fierberea fructelor, metoda mai cunoscuta si mai folosita sau fara fierbere! Recomandam a doua varianta, deoarece aroma va fi inegalabila!

Socata este bautura specifica lunii mai. Romanii o prepara cu mare placere, la fel cum o si consuma. Si bine fac, deoarece florile de soc sunt benefice pentru organismul uman, ajutand in tratarea afectiunilor digestive, respiratorii, cardiace si dermatologice.

Amatorii de peste sa fie pe receptie! Le propunem, astazi, o reteta excelenta pe baza de ton. Mai exact, placinta cu ton. Preparatul se face repede, iar gustul minunat este asigurat.

Astazi, iti prezentam o salata foarte gustoasa si deloc costisitoare in aceasta perioada a anului: salata de fasole verde cu sos de patrunjel.

Tocanita marocana cu pui este speciala, datorita aromelor puternice pe care le reuneste. Se prepara relativ repede si este ideala in sezonul de primavara.

Salata de cartofi poate parea o reteta saraca in ingrediente. Nu si aceasta! In opinia multor bucatari renumiti, salata de cartofi pe care urmeaza sa ti-o prezentam este cea mai buna din gama sa. E cremoasa, aromata si foarte usor de facut.

Inghetata din avocado cu fistic este foarte usor de facut, are un gust fresh, bogat si racoritor. Si textura te va incanta. E neteda, aproape de perfectiune!

Salaul cu legume este foarte gustos, usor de facut si foarte potrivit in aceasta perioada, cand legumele sunt ieftine si se gasesc pe tarabe din plin.

Fursecurile Ochi de inger sunt delicioase, fragede si foarte usor de facut! Pot fi preparate in orice moment al anului, desi foarte multi le asimileaza sarbatorilor de iarna.

Ciorba deasa este o adevarata bomba de vitamine, plina de zarzavaturi! E ideala pentru vegetarieni, pentru cei care tin post si pentru cei care vor sa faca o curatare a organismului dupa consumul excesiv de carne.

Prazul se gaseste din belsug in toate pietele, in aceasta perioada. Asa ca ar fi pacat sa nu profiti de gustul sau minunat. Mai ales intr-o combinatie reusita cu carnea.

Branza cu chimen se poate consuma, cu incredere, in orice moment al zilei. Este foarte gustoasa, se prepara rapid si reprezinta un izvor de sanatate.

Prajitura cu mere si biscuiti este o adevarata delicatesa. Daca nu ai preparat-o inca, nu stii ce ai pierdut! Mai jos ai ingredientele si modul de preparare ;)

Astazi iti prezentam o reteta cu origini grecesti: ardei fripti umpluti cu feta! Sa nu ai nicio ezitare: iti garantam ca aceasta combinatie e foarte gustoasa!

Prajitura Alba ca Zapada este un desert pe care multi romani il pregatesc in perioadele de sarbatoare. E o prajitura delicioasa, cu un aspect minunat, care va fi pe placul tuturor celor prezenti la masa.

Colaceii cu unt si scortisoara pot reprezenta un desert minunat in orice moment al anului. De asemenea, vor crea un cadru special in zilele de sarbatoare, cand intreaga familie se aduna in jurul mesei.