Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Biscuitii de masa sau sfaramiciosi, asa cum probabil ii stii mai bine, se gasesc in comert sub diverse forme. Sunt acei biscuitii pe care ii pui pe masa inainte de a primi oaspeti sau la zi de sarbatoare. Daca vrei sa impresionezi si mai tare, poti prepara aceste dulciuri minunate in interiorul iubitei tale bucatarii! Mai jos, iti oferim reteta!

La ce te gandesti cand auzi expresia tutti frutti? Probabil ca si noi la o varianta de suc carbogazos in mare voga prin anii 2000.  Altfel, tutti frutti reprezinta denumirea unui compot de origine indiana pe baza de papaya, folosit in mod obisnuit in retete de prajituri cu fructe si in alte retete specifice zonei.

La ce te gandesti cand auzi expresia tutti frutti? Probabil, ca si noi, la o varianta de suc carbogazos in mare voga prin anii 2000. Altfel, tutti frutti reprezinta denumirea unei bauturi pe baza de brandy si fructe. Reteta este folosita in Europa si in SUA.

Rafturile hipermarketurilor si nu numai sunt pline cu diferite produse care pot satisface orice gust. De multe ori, din pacate, cumparam mai mult decat ar trebui. Facem stoc , asa cum spunem noi, romanii. Tot din nefericire, ajungem in pozitia de a arunca mult, deoarece alimentele perisabile nu tin pe o perioada prea lunga. Totusi, avem la dispozitie anumite trucuri care ne permit sa le prelungim viata. Sa vedem despre ce este vorba!

Esti innebunit/a dupa carnea de porc? Daca da, atunci aceasta reteta este pentru tine. S-ar putea sa te atraga ideea chiar si daca nu esti un mare consumator de carne. Ne referim la pieptul de porc preparat la tigaie. Nu dureaza prea mult si ofera un gust de neuitat!

Poti face paine la cuptorul cu microunde! Nu glumim! Sigur ca nu vei folosi aceleasi ingrediente precum in cazul painii clasice. In realitate, aceasta reteta seamana mai mult cu cea a unei prajituri fara zahar! Painea la microunde va fi gata in 5 minute. Adaugam timpul de amestecare a ingredientelor(cam 20 minute) si ne dam seama ca nu e deloc dificil de facut!

Bucataria japoneza este recunoscuta in lume pentru deliciosul si sanatosul sushi. Putini stiu, insa, ca si produsele coapte sunt create cu multa maiestrie in bucataria nipona. Astazi, o sa iti prezentam reteta pentru Hokkaido sau mai simplu spus: chifle japoneze. Vor iesi pufoase cum nici nu ti-ai imaginat!

Iti place sa prepari prajituri? Daca da, aceasta crema de ciocolata este pentru tine! O poti pregati rapid si fara batai de cap in interiorul iubitei tale bucatarii. Iti va iesi o crema delicioasa, pe care o vei putea folosi in orice reteta de prajitura!

Dulceata preferata te imbie, mai ales in sezonul rece, cand fructele cam lipsesc de pe tarabe. Spre exemplu, daca iti plac prunele in mod deosebit, le poti conserva excelent intr-o dulceata minunata. Mai jos iti prezentam reteta!

Sunca presata reprezinta un deliciu pe care romanii il cumpara, de obicei, din comert. Unii, insa, stiu sa-l prepare acasa. Daca iti surade ideea, trebuie sa citesti ce urmeaza! Iti prezentam o reteta de sunca presata din carne de porc fara adaosuri sau conservanti!

Checul este o prajitura cu origine in Anglia, dar preparat cu succes de gospodinele din intreaga lume. Exista o multime de retete pentru celebrul chec. Azi, ne vom opri asupra uneia care are la baza delicioasele si sanatoasele zmeure! Daca nu ai zmeure, poti folosi fructe de padure. Checul va fi la fel de gustos!

Iti plac gogosile facute in casa? Daca da, astazi ti-am pregatit o reteta simpla si rapida. In jumatate de ora, vei obtine niste gogosi delicioase, fine si aromate. Cheia acestei retete o reprezinta branza de vaci.

Vrei sa dai orice musafir pe spate, dar nu prea ai timp sa prepari cine-stie-ce desert? In acest caz, reteta pe care ti-am pregatit-o astazi e pentru tine! Ne referim la checul cu prune. Se face destul de repede, dar arata excelent, are o textura pufoasa si, la fel de important, ofera un gust complex. Ia un pix, o foaie si noteaza!

Iti place in mod deosebit carnea de porc? Daca da, astazi ti-am pregatit o reteta speciala. Este vorba despre burta de porc fara coacere sau prajire. Gustul si aroma acestui preparat iti vor da pe spate orice musafir. Asadar, sa ne apucam de treaba!

Vrei sa prepari ceva gustos si satios, dar nu ai timp prea mult la dispozitie? Atunci, aceasta reteta ti se potriveste de minune! Vorbim despre pateuri cu carne tocata. Tipul de carne , dupa propriul gust. Poate fi de porc, de gaina sau de vita, de ce nu?

Fructele si legumele se afla, cu mici exceptii(soiurile exotice), in extrasezon pe timp de iarna. Tocmai de aceea, romanii si nu numai conserva diverse fructe si legume pentru perioada rece a anului. Azi, iti prezentam o reteta aparte din aceasta categorie: prune marinate. Le vei servi cu pofta ca pe o gustare aromata si usor picanta.

Cei mai multi dintre noi le cunoastem. Sunt vestitele gogonele sau rosii verzi. Unii dintre noi stim sa le conservam la otet sau la saramura, altii ne multumim sa le cumparam din piata sau din magazinele de specialitate. Cu totii suntem, insa, de acord ca gogonelele sunt minunate, mai ales iarna, cand verdeata si legumele sunt in extrasezon.

Usturoiul este minunat in orice mancare! Nu se poate spune acelasi lucru si despre momentul in care trebuie sa cureti cateii de usturoi! E o munca de bucatarie meticuloasa, care poate scoate din sarite si un om calm, d-apai unul coleric. Asta daca nu cunosti trucul ideal de curatare a cateilor de usturoi. E simplu si eficient! Nu ai nevoie de ustensile speciale!

Sbiten este o bautura de origine rusa, care se consuma in lunile reci de iarna. In aceasta perioada cu temperaturi scazute, bauturile calde si delicioase sunt la mare cautare. Asadar, nu te sfatuim sa renunti la ciocolata calda sau la ceai, ci iti recomandam o alternativa aparte. Iata cele 3 retete de sbiten. Suntem convinsi ca le vei incerca!