Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Jeleul de cacao este un desert usor de preparat folosit adeseori la prajituri si torturi.

Numita mousse au chocolat in franceza, acest desert dulce si racoritor se prepara in mai multe variante si se foloseste pe post de bautura, la umplerea torturilor, prajiturilor sau la inghetate.

In ciuda faptului ca aceasta crema de cacao nu contine lapte si ou este una foarte fina. Iata cum se face:

O glazura la minut fara foc, folosita la imbracarea produselor de cofetarie este glazura de cafea cu zahar.

O glazura fara coloranti, usor de obtinut acasa este glazura de zahar ars.

O reteta dulce usor de preparat este spuma de albus cu capsune. Aceasta reteta poate fi preparata vara, cand apar pe piata aromatele capsunele romanesti.

Aceasta prajitura se prepara similar cu bavarezul cu cafea, aceasta din urma fiind inlocuita cu ciocolata ori cacao, dupa preferinta.

Aceasta sarlota de casa se prepara asemanator cu sarlota de ciocolata si se orneaza cu migdale si frisca.

Preparata cu lapte si unt, crema de cacao fara ou are o consistenta pastoasa.

Aceasta crema se foloseste la obtinerea diferitelor produse de cofetarie simpla sau in asociere cu frisca batuta.

Daca iti plac aromele tari, o prajitura de origine germana consistenta si cremoasa este bavarezul de cafea cu frisca.

Aceasta prajitura cu ciocolata si frisca are in compozitie piscoturi, la fel ca sarlota ruseasca.

Crema de ciocolata este folosita adesea in cofetarie la umplerea torturilor si prajiturilor.

Daca vrei sa imbraci tortul intr-o glazura mai consistenta, poti alege pentru aceasta operatiune glazura de ciocolata cu unt.

Crema de cafea cu frisca este un dulce de cofetarie de care nu poti sa stai departe daca l-ai testat in torturi prajituri si cupcakes.

O prajitura aromata cu zahar este bavarezul de zahar ars.

Sarlota este o prajitura fresh, ideala pentru orice sezon si orice ocazie.

Pentru aceasta reteta, in loc de lapte se foloseste unt.

O glazura de ciocolata la minut pentru torturi este glazura de ciocolata fara foc.

Crema caramel se mai numeste si crema de vanilie caramelizata.