Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Aceasta sarlota de casa se prepara asemanator cu sarlota de ciocolata si se orneaza cu migdale si frisca.

Preparata cu lapte si unt, crema de cacao fara ou are o consistenta pastoasa.

Aceasta crema se foloseste la obtinerea diferitelor produse de cofetarie simpla sau in asociere cu frisca batuta.

Daca iti plac aromele tari, o prajitura de origine germana consistenta si cremoasa este bavarezul de cafea cu frisca.

Aceasta prajitura cu ciocolata si frisca are in compozitie piscoturi, la fel ca sarlota ruseasca.

Crema de ciocolata este folosita adesea in cofetarie la umplerea torturilor si prajiturilor.

Daca vrei sa imbraci tortul intr-o glazura mai consistenta, poti alege pentru aceasta operatiune glazura de ciocolata cu unt.

Crema de cafea cu frisca este un dulce de cofetarie de care nu poti sa stai departe daca l-ai testat in torturi prajituri si cupcakes.

O prajitura aromata cu zahar este bavarezul de zahar ars.

Sarlota este o prajitura fresh, ideala pentru orice sezon si orice ocazie.

Pentru aceasta reteta, in loc de lapte se foloseste unt.

O glazura de ciocolata la minut pentru torturi este glazura de ciocolata fara foc.

Crema caramel se mai numeste si crema de vanilie caramelizata.  

Daca iti place caramelul si preferi produsele de cofetarie cu zahar ars, crema de zahar ars folosita  trebuie sa fie una dintre preferatele tale.

Aceasta prajitura aromata poate fi preparata in orice sezon datorita faptului ca ingredientele din care este compusa se gasesc oricand.

Daca vrei sa inlocuiesti clasica crema de vanilie cu una mai consistenta, incearca crema de vanilie cu spuma de albus.

O glazura simpla, fara coloranti folosita la imbracarea torturilor si prajiturilor este glazura alba de albus.

O reteta de origine germanica este aromatul bavarez de vanilie cu frisca.

Pentru torturile glasate se poate realiza o glazura simpla din zahar, glucoza si rom sau vanilie alba sau trecuta prin carmin pentru a oferi produsului final mai multa culoare.

Pentru obtinerea trigoanelor se face un aluat de placinta fara ou si sirop cu apa si zahar care se taie in forma de triunghiuri inainte de a fi pus la copt.