Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

O reteta simpla si aromata, numai buna de incercat in sezonul estival este sufleul cu lamaie.

Un desert rapid, ieftin si sanatos de toamna sunt gutuile coapte.

Pentru aceasta reteta se fierbe vin alb, iar o data luat de pe foc vinul este amestecat cu aluatul de gogosi.

Folosit la prepararea placintelor, tartelor si a altor produse de patiserie, aluatul cu ulei este fraged si usor de obtinut.

Aceasta reteta cu fructe se prepara similar cu merele in aluat, cu mentiunea ca in loc de mere se folosesc caise.

Pentru sufleul de ciocolata se folosesc aceleasi ingrediente ca pentru sufleul de vanilie, la care se adauga doua linguri de cacao sau batoane de ciocolata dupa preferinte.

Pentru a desavarsi gustul perelor, puteti folosi nuci pisate sau alte ingrediente la alegere.

Merele in aluat se pot prepara la cuptor, dar si praji. Noi va propunem o reteta de mere prajite in aluat.

Unul dintre cele mai apreciate tipuri de aluaturi este cel frantuzesc.

Pentru gogosile din aluat pripit se poate pregati un sos de cacao sau de ciocolata.

Un sufleu dulce si aromat care poate fi servit ca desert dupa masa de pranz sau la ora cinei este sufleul cu vanilie.

Aluatul de unt este ca si aluatul frantuzesc un produs de patiserie fraged, folosit la prepararea aperitivelor sarate, cum este pizza sau la obtinerea diferitelor preparate dulci.

Pentru reteta de mere in aluat se poate folosi aluatul cu caimac.

Gogosile sunt un desert preparat de majoritatea gospodinelor pentru simplul fapt ca atunci cand ai pofta de ceva dulce, acestea se obtin repede, fara prea mult efort.

Sufleul de castane este un antreu cald aromat si satios care poate fi servit la ora cinei.

Aluatul de taitei de casa este mai bun si mai sanatos decat cel din comert.

Daca ai preparat pana acum legume in stil grecesc, incearca si o reteta cu vinete portugheze.

O mancare de legume consistenta este cobinatia reusita de vinete cu rosii si ardei.

O reteta simpla cu varza de Bruxelles se prepara cu unt la foc iute.

Aceasta reteta poate fi preparata pe tot parcursul anului deoarece in lipsa la mazare pastai se poate folosi mazarea conservata.