Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

O reteta aperitiv ideala pentru vara sunt rosiile umplute cu franzela.

Pentru a realiza aceasta reteta se folosesc cateva bucati de dovlecei tineri si frumosi care se umple cu sufleu de branza.

Daca am aflat deja cum se prepara pirostii din aluat nedospit, iata si o reteta de pirosti cu aluat dospit.

Chiftelele cu linte se combina cu ceapa, zarzavat si condimente inainte de prajire.

O reteta mai putin cunoscuta de gospodine este mazarea batuta care se poate consuma singura sau in amestec cu fasole batuta.

O reteta gustoasa care poate fi servita ca aperitiv sau la sfarsitul mesei este placinta cu carne.

Pentru aceasta reteta de varza cu branza la cuptor se foloseste o varza dulce, proaspata.

Vinetele cu branza la cuptor pot fi servite la dejun sau la cina, ca aperitiv.

Conopida se poate prepara la cuptor cu ciuperci si branza.

Rosiile umplute cu orez este o reteta de post foarte gustoasa si consistenta.

Lintea batuta se prepara similar cu fasolea uscata.

Aceasta reteta se poate combina cu putina branza sarata ca sa fie mai buna.

Pentru reteta de pirosti nedospite, umplutura poate fi pregatita cu carne, branza, ciuperci, piure de cartofi amestecat cu ceapa prajita, creier etc.

Aceasta mancare de legume este ideala in sezonul rece.

Pentru aceasta reteta se folosesc ardei grasi, rosii sau verzi care se umple cu vinete si se servesc cu sos.

Ca sa fie gata, mazarea verde trebuie sa fiarba aproximativ 30 de minute la foc iute.

Galustele pot fi preparate din gris, faina sau cartofi.

Pentru piureul de urzici nu sunt bune decat urzicile foarte tinere, iesite la inceputul primaverii.

Conopida gratinata se prepara la cuptor cu sos alb.

O mancare de legume consistenta, care poate fi consumata si de vegetarieni este mancarea de dovlecei cu mazare si verdeata.