Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Daca sufleul de varza ti-a fost pe plac, incearca si un sufleu apetisant de conopida.

O reteta aperitiv cu legume sunt rosiile umplute cu ciuperci.

Daca vrei sa inlocuiesti carnea de chiftele cu o leguma dulce, poti prepara aceste antreuri calde cu dovlecei.

O reteta de sezon foarte apreciata de gurmanzi este fasolea boabe cu slanina.

Fasolea uscata se poate pregati cu ciolan afumat, dar si cu alt tip de carne, cum ar fi slanina.

Pentru ca ardeiul este leguma care predomina in aceasta reteta de post, acest orez cu legume poate fi numit pilaf cu ardei.

Aceste galuste sunt o combinatie inedita de gris cu varza tocata, mai putin cunoscuta de gospodinele din tara noastra.

O alternativa la mancarea de dovlecei umpluti cu orez sau cu carne este umplutura de legume si franzela. Iata din ce se obtine:

O alternativa la clasicii ardei umpluti cu orez sunt ardeii umpluti cu arpacas.

Pentru ca varza este  o leguma de sezon, va propunem o budinca cu varza dulce.

Pentru un piure de legume consistent, o combinatie favorabila este conopida cu cartofi.

Pentru aceasta reteta se aleg vinete coapte, de marime mijlocie.

O reteta aperitiv ideala pentru vara sunt rosiile umplute cu franzela.

Pentru a realiza aceasta reteta se folosesc cateva bucati de dovlecei tineri si frumosi care se umple cu sufleu de branza.

Daca am aflat deja cum se prepara pirostii din aluat nedospit, iata si o reteta de pirosti cu aluat dospit.

Chiftelele cu linte se combina cu ceapa, zarzavat si condimente inainte de prajire.

O reteta mai putin cunoscuta de gospodine este mazarea batuta care se poate consuma singura sau in amestec cu fasole batuta.

O reteta gustoasa care poate fi servita ca aperitiv sau la sfarsitul mesei este placinta cu carne.

Pentru aceasta reteta de varza cu branza la cuptor se foloseste o varza dulce, proaspata.

Vinetele cu branza la cuptor pot fi servite la dejun sau la cina, ca aperitiv.

Conopida se poate prepara la cuptor cu ciuperci si branza.