Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

O reteta cu legume diverse foarte apetisanta sunt vinetele impanate

Desi au o consistenta mai putin placuta, atunci cand stii sa le prepari ca la carte, bamele grecesti sunt gustoase si hranitoare.

Cu orez se pot umple dovlecei, rosii, varza, dar si ardei. Iata o reteta de post cu ardei rosii sau verzi umpluti cu orez.

Mazarea verde este o reteta cu legume usor de preparat care poate fi consumata ca atare sau in combinatie cu alte aperitive.

Daca reteta de fasole uscata cu ciolan este o adevarata specialitate traditionala, ce ar fi sa incerci si linte cu slanina afumata, care e la fel de gustoasa.

O reteta preferata de romani este iahnia cu fasole. Iata cum se prepara:

Pentru acesta reteta se aleg dovlecei tineri, foarte proaspeti.

O mancare de toamna consistenta si plina de substante nutritive este varza dulce cu taitei.

O mancare de legume mai putin obisnuita este pilaful de praz.

Pentru aceasta reteta se aleg ciuperci, hribi sau manatarci.

Coltunasii la cuptor se pot prepara din carne de berbec.

Un desert racoros de vara este casata cu fructe. Afla cum se prepara din aceasta reteta.

Aceasta reteta se poate prepara atat cu conopida proaspata, cat si cu conopida congelata.

Mazarea verde pastai este o reteta de vara usor de preparat.

“Ravioli” este un fel  italienesc asemanator cu coltunasii nostri.

O reteta atipica de Paste este pasca cu orez care este considerata o alternativa pentru pasca cu branza.

Pentru o cina delicioasa si consistenta, sufleul de dovlecei este alegerea perfecta.

O reteta de iarna perfecta pentru vegetarieni este mancarea de varza cu masline.

O mancare de legume delicioasa pentru vegetarieni sau pentru o zi de post este prazul cu masline.

Daca sarmalele cu carne sunt pe masa traditionala a oricarui roman de Craciun, sarmalele cu orez sunt mult mai usor de digerat.