Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Pentru coltunasi se face un aluat de taitei care se imparte in mai multe patrate si se umple cu branza.

Spre deosebire de inghetata de cafea, aceasta nu este decat o cafea cu lapte obisnuita, pusa in serbetiera sa inghete si servita mult mai moale decat celelalte inghetate.

Iarna, cand  se pune varza la murat, gospodinele obisnuiesc sa prepare mai des varza acra calita.

Crupele de porumb nu sunt altceva decat porumb macinat, insa mult mai mare decat malaiul obisnuit.

Fasolea verde cu unt proaspat este o mancarica de legume usor de preparat.

Servite pe post de gustare sau de desert, clatitele cu branza sunt un deliciu.

O reteta gustoasa de legume sunt dovleceii cu rosii la cuptor

Un desert aromat facut din aluat cu crema de unt este trandafirul.

Andivele sunt bune atat sub forma de salata, cat si la cuptor. Noi va propunem o reteta de andive la cuptor.

Aceasta mancare de iarna se face cu carote si unt, similar cu mancarea de morcovi cu unt preparata oricand in an.

Pentru aceasta reteta cu legume si sos alb se aleg dovlecei de marime mijlocie, care nu au seminte prea mari.

Turta de praz se obtine din foi de aluat umplut cu praz si rumenit in forma.

Varza dulce calita este o mancare de legume care se poate prepara cu untura sau ulei si condimente.

Mancarea de fasole verde se poate prepara cu rosii sau cu sos alb de smantana.

Daca papanasii prajiti nu sunt indicati pentru cei care sufera de bila, papanasii fierti sunt mult mai usor de digerat.

Clatitele se pregatesc din aluat de clatite si umplutura dulce sau sarata.

In categoria preparatelor aperitiv intra si placintelele cu carne.

Pentru pilaful cu legume, in aceasta reteta leguma predominanta sunt dovleceii.

O reteta aperitiv care poate fi pregatita inclusiv pentru o masa festiva sunt pateurile umplute cu ficat.

Asemeni prazului si ceapa se prepara umpluta cu orez.