Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

In general vinul la sticla trebuie consumat imediat dupa desfacere, pentru a evita oxidarea si transformarea acestuia in otet, insa exista situatii in care acest lucru nu este posibil.

Vinul de casa poate fi obtinut nu numai din struguri, ci si din afine, zmeura sau alte fructe de padure. Iata ce pasi trebuie sa urmati ca sa faceti un vin de casa de calitate:

Quinoa este o planta care face parte din familia cerealelor, originara din America de Sud, bogata in nutrienti, proteine, fier si potasiu, care datorita indexului glicemic scazut este ideala pentru alimentatia diabeticior si nu numai.

Odata ce ai incercat sa faci acest aluat de pizza acasa, vei observa care este diferenta fata de cel cumparat din comert. Vei observa, de asemenea, cat de usor este sa faci acest aluat.

Acizii grasi Omega 3 sunt esentiali in dezvoltarea creierului, precum si in pastrarea sanatatii intregului organism, asadar consumul lor este foarte important.

Melcii cu scortisoara sunt niste produse de patiserie delicioase, foarte usor de preparat, dupa cum urmeaza:

Vrei o friptura de porc care sa te faca sa te lingi pe degete? Foloseste marinada! Noi iti spunem care sunt pasii corecti pentru marinarea carnii de porc.

Detoxifierea organismului este foarte importanta pentru buna functionare a acestuia. Smoothie-urile sunt cea mai buna metoda de a va curata stomacul, ficatul, intestinele si rinichii de toxine.

Daca doriti sa animati o petrecere de vara, cu bauturi iesite din comun, un keg din pepene rosu poate fi solutia ideala.

Mancarea greceasca este preferata de oameni din intreaga lume, datorita faptului ca se prepara usor si rapid, din ingrediente proaspete si la indemana oricui. Iata 20 de mancaruri pe care trebuie sa le savurati in Grecia:  

Ti-e pofta de niste coaste de porc gatite ca la restaurant, sa se desfaca de pe os si sa se topeasca in gura? Citeste mai departe pentru a afla cum sa gatesti coaste de porc delicioase.

Cotletul de porc este o optiune delicioasa, rapida pentru mesele din cursul saptamanii sau pentru ocazii speciale deopotriva. Carnea de porc este o carne versatila, care are un gust minunat, cu o varietate de combinatii de arome si metode de gatit.

Cotletele de miel pot fi folosite pentru a crea retete deosebite, chiar daca nu sunteti bucatari experimentati.

Limonada este o bautura racoritoare, ideala pentru sezonul cald si este cu atat mai buna si mai sanatoasa daca este preparata in casa, deoarece puteti controla modalitatea de indulcire, precum si cantitatea ingredientelor.

Sake este o bautura japoneza din orez, care poate fi preparata acasa, fara prea mult efort si fara cheltuieli prea mari, dupa cum urmeaza:  

Otetul de orez este un ingredient de baza in bucataria asiatica, datorita aromei unice, care ofera o savoare aparte mancarurilor.

Exista mai multe modalitati de a prepara un curcan, prin prajire in tigaie, prajire la cuptor sau fierbere.

Siropul de ananas este un toping delicios pentru clatite, prajituri, iaurturi, bauturi sau marinade, conferind acestor preparate un gust tropical.

Cafeaua prajita in casa este mai proaspata si mult mai savuroasa, decat cea din comert. Iata cateva metode de prajire a boabelor de cafea:

Carnea de capra este slaba si are gustul asemanator cu cea de vita si se potriveste de minune cu condimentele puternice.