Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Bucate traditionale de Craciun, carnatii de casa sunt o combinatie de carne de porc cu slanina.

Iofca sunt un tip de taitei de casa asezonati cu tipul de ciuperci preferat (manatarci, hribi sau sbarciogi), bulion si branza.

O reteta hranitoare, numai buna de preparat pentru cina este sufleul de cartofi.

Daca vrei sa incerci o reteta vegetariana cu gust acrisor poti incerca supa de macris imbogatita cu smantana.

Muschiul de vaca preparat cu sos de ciuperci este o reteta foarte hranitoare si gustoasa.

Claponul este un cocos castrat care se impaneaza cu bucatele mici de slanina si se frige.

Aceste legume de vara se pot umple cu carne, dar si cu alte ingrediente. Iata ce varianta de vinete umplute va propunem noi pentru week-end.

Daca vrei sa faci spaghete gratinate si refuzi sa le folosesti pe cele din comert,  iata o reteta de paste de casa numite si iofca.

Este timpul sa ne pregatim de sarbatori. Pentru ca o masa festiva incepe cu aperitivul, noi va invatam cum se fierbe sunca.

Pentru aceasta reteta mazarea se pune la inmuiat din ajun ca sa se fragezeasca.

Ingrediente:

- 4 litri apa,
- 400 grame mazare uscata,
- un morcov mic,
- o ceapa mica,
- o felie de slanina,
- 1/2 lingura unt  sau o lingura ulei,
- 1/2 lingurita zahar,
- sare.

Mod de preparare:

Daca iti place friptura de vita, iata o varianta de friptura preparata la cuptor.

Curcanul umplut este o reteta apetisanta si satioasa numai buna pentru gurmanzi. Aceasta reteta poate fi preparata inclusiv pentru noaptea de Revelion.

Guliile se umple la fel ca si ardeii, cartofii sau ceapa cu carne, orez si alte ingrediente care dau gust mancarii.

O reteta usor de pregatit ce se poate servi la cina este budinca de cartofi.

Placinta aperitiv cu carne si spaghete se poate prepara cu foietaj din comert sau foaie de placinta facuta in casa.

Pentru cei care au carne de porc impanata si le place sa consume slanina, iata o reteta de preparare a slaninei de Craciun.

Ingrediente:

Vara, cand apare mazarea verde, adeptii acestei legume pot prepara o supa crema de mazare boabe cu verdeata.

Pentru frigere se folosesc cateva bucati de vita care se asaza pe jaraticul bine incins.

La fel ca friptura de gasca, carnea de curcan poate fi unsa cu rom.

Ceapa este una dintre legumele care se prepara umplute, in caz ca stii sa sa o scobesti cu grija.