Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Aceste legume de vara se pot umple cu carne, dar si cu alte ingrediente. Iata ce varianta de vinete umplute va propunem noi pentru week-end.

Daca vrei sa faci spaghete gratinate si refuzi sa le folosesti pe cele din comert,  iata o reteta de paste de casa numite si iofca.

Este timpul sa ne pregatim de sarbatori. Pentru ca o masa festiva incepe cu aperitivul, noi va invatam cum se fierbe sunca.

Pentru aceasta reteta mazarea se pune la inmuiat din ajun ca sa se fragezeasca.

Ingrediente:

- 4 litri apa,
- 400 grame mazare uscata,
- un morcov mic,
- o ceapa mica,
- o felie de slanina,
- 1/2 lingura unt  sau o lingura ulei,
- 1/2 lingurita zahar,
- sare.

Mod de preparare:

Daca iti place friptura de vita, iata o varianta de friptura preparata la cuptor.

Curcanul umplut este o reteta apetisanta si satioasa numai buna pentru gurmanzi. Aceasta reteta poate fi preparata inclusiv pentru noaptea de Revelion.

Guliile se umple la fel ca si ardeii, cartofii sau ceapa cu carne, orez si alte ingrediente care dau gust mancarii.

O reteta usor de pregatit ce se poate servi la cina este budinca de cartofi.

Placinta aperitiv cu carne si spaghete se poate prepara cu foietaj din comert sau foaie de placinta facuta in casa.

Pentru cei care au carne de porc impanata si le place sa consume slanina, iata o reteta de preparare a slaninei de Craciun.

Ingrediente:

Vara, cand apare mazarea verde, adeptii acestei legume pot prepara o supa crema de mazare boabe cu verdeata.

Pentru frigere se folosesc cateva bucati de vita care se asaza pe jaraticul bine incins.

La fel ca friptura de gasca, carnea de curcan poate fi unsa cu rom.

Ceapa este una dintre legumele care se prepara umplute, in caz ca stii sa sa o scobesti cu grija.

Piureul de cartofi este o garnitura ideala pentru orice friptura, tot secretul este sa stii cum sa il prepari ca sa iasa cremos.

O placinta aperitiv gustoasa si hranitoare este placinta cu paste.

Ingrediente:

Pentru prepararea suncii se foloseste pulpa de porc cu sare, trecuta prin fum.

Pentru zilele de post, zeama de carne poate fi inlocuita cu supa limpede de zarzavat.

Bucatile din muschi de vita se combina cu felii de slanina pentru ca frigaruile sa fie usor impanate, nu fade.

Ficatul natur de gasca obtinut in casa nu contine conservanti.