Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Limonada este o bautura de vara economica si racoritoare care se poate prepara acasa la minut.

Orezul poate fi preparat cu orice tip de carne, dar si cu organe de vitel, cum ar fi limba.

Dulceata de piersici se prepara de obicei vara si se conserva in borcane de sticla.

Serbetul se poate prepara atat din flori, cat si din fructe. Iata o reteta de serbet cu floare de nufar.

Cafeaua neagra turceasca se fierbe in ibric, fie la foc pe aragaz, fie la masina speciala de spirt.

Comparativ cu supa de zarzavat din bucataria traditionala romaneaca, supa frantuzeasca de zarzavat foloseste in plus varza, salata, dar si zahar.

Ingrediente:

Adevaratul biftec de vaca este facut numai din muschi. Iata cum se prepara biftecul natur de vaca sau vitel.

Ugerul de la vaca se consuma fiert si prajit cu diferite legume. Iata cum se prepara:

Rata umpluta si servita cu garnitura de castane este o specialitate care poate fi preparata in week-end sau de sarbatori, inclusiv de Revelion.

Pentru aceasta reteta se poate folosi un mixt de carne marca de vita, porc si miel, dupa preferinte.

Daca ciulamaua clasica se prepara din carne de pasare si/sau ciuperci cu sos alb, in arta culinara exista si o reteta de ciulama cu cartofi.

Un pilaf de post gustos are la baza orez si legume.

Perele busuioace sunt un soi de pere de mici dimensiuni din zona Moldovei.

Mazagranul este o reteta de cafea la filtru, foarte concentrata.

Aceasta supa campeneasca sau taraneasca este un amestec de legume care se drege cu ou si smantana.

Antricoatele de vaca se frig la gratar si se combina apoi cu ceapa prajita ca pentru fasolea batuta in momentul servirii.

Carnea de pasare in general este foarte buna cu garnitura de legume, iar rata nu face exceptie. Iata o reteta excelenta din carne de rata cu mazare verde.

Rata salbatica folosita pentru prepararea ostropelului se pregateste la fel ca si carnea de gasca sau gaina.

Daca va plac preparatele obtinute din carne tocata si implicit chiftele, trebuie sa testati neaparat parjoalele moldovenesti.

Pentru aceasta reteta se folosesc de preferinta cartofi chifle.