Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Gasca fripta la cuptor este mai aromata daca la fiert se adauga si putin rom.

O reteta gatita in special vara sunt ardeii umpluti cu carne sau cu orez. Alte legume umplute sunt dovleceii si rosiile.

Lintea se prezinta sub forma unor boabe micute si este asemanatoare la gust cu fasolea uscata.

Daca iti plac pastele italienesti, probeaza in propria bucatarie si aceasta reteta de spaghete milaneze cu sos de rosii.

Pentru aceasta reteta de portocale sunt date cantitatile minime. Pentru dulceata de portocale se folosesc fructe cu coaja groasa si potrivit de mari.

Painea coapta in casa are un miros placut si o valoare nutritiva mai ridicata daca se adauga lapte in compozitie.

Indiferent cum se prepara biftecul, adevaratul biftec este facut numai din muschi.

Supele creme, numite si consomeuri se prepara dintr-o serie de legume.

Inainte de a fi pregatite, fie la gratar, fie ca mancare, momitele trebuie tinute in apa rece pana ce raman albe, fara urme de sange inchegat.

Ingrediente:

Carnea de gasca se poate asezona atat cu fasole verde, cat si cu fasole uscata. Iata o reteta delicioasa de gasca cu fasole boabe.

Chiftelele marinate au un gust deosebit daca sunt combinate cu tarhon sau alte ierburi aromate, cum sunt frunzele de dafin.

Spaghetele preparate la cuptor se pot servi atat cu cartofi, cat si cu sos de rosii.

O reteta rapida si usor de preparat sunt spaghetele cu sos de rosii.

Toamna este sezonul strugurilor, iar o reteta de sezon este si dulceata de struguri.

Painea de casa este mult mai gustoasa si mai buna calitativ decat cea pregatita in comert cu diversi conservanti.

Pentru supa de cartofi se pregateste un rantas din grasime (unt sau ulei), ceapa si faina.

Adevaratul biftec este facut numai din muschi. In acest caz, muschiul de vaca se frige pe gratar si se tine aproximativ o jumatate de ora.

Momitele de vitel se prajesc dupa ce se trec prin amestecul faina, oua si pesmet.

Gasca cu caise este un preparat culinar care se poate prepara vara cand este sezonul caiselor sau in sezonul rece,daca fructele sunt conservate prin uscare.

Chftelele marinate se obtin din carne  tocata de vaca, porc si de miel.